Eski Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Bakgör:

Eski Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Bakgör:
"Bursaspor Kulübüne, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından tahsisi yapılan benzinlik arazisinin kiralanması ile ilgili olarak uzaktan yakından bir ilgim yoktur. Benzinliği kiralayan firma ile ne yönetici olduğum dönem içerisinde ne de halen he

BURSA (AA) - Eski Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Bakgör, bazı basın ve yayın organları ile sosyal medya hesaplarında yeşil-beyazlı kulübe ait benzinlik arazisiyle ilgili hakkında çıkan haberlerle alakalı, "Bursaspor Kulübüne, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından tahsisi yapılan benzinlik arazisinin kiralanması ile ilgili olarak uzaktan yakından bir ilgim yoktur. Benzinliği kiralayan firma ile ne yönetici olduğum dönem içerisinde ne de halen herhangi bir ortaklığım veya ilgim bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.

Bakgör, yaptığı yazılı açıklamada, şahsı ile ilgili kamuoyununda yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek bir algı operasyonu, karalama kampanyası yürütüldüğünü savundu.

Hakkında ortaya atılan iddiaların tümünün asılsız olduğunu belirten Bakgör, bu yazıları ve asılsız iddiaları kaleme alan kişilerle ilgili tüm hukuki sürecin tarafınca başlatıldığını, hukuki süreç sonucunda hakkındaki iddia söylemlerin haksız ve gerçek dışı olduğunun ortaya çıkacağını bildirdi.

Bakgör, hukuk ve adaletin işleyiş süreci düşünüldüğünde bugün itibarıyla Bursaspor kamuoyunun benzinlik arazisiyle ilgili bilmesi gereken gerçeklerin olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bursaspor Kulübüne, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından tahsisi yapılan benzinlik arazisinin kiralanması ile ilgili olarak uzaktan yakından bir ilgim yoktur. Benzinliği kiralayan firma ile ne yönetici olduğum dönem içerisinde ne de halen herhangi bir ortaklığım veya ilgim bulunmamaktadır."

Gazete ilanları ve kulübün internet sitesinden yapılan duyurular üzerine ihaleye katılan BG firmasının ortağı veya yöneticisi olmadığını vurgulayan Bakgör, kendisinin BG firmasını, Bursaspor Kulübüne yönetici olmadan çok önce 25 Aralık 2014'te Berat Göral ile birlikte kurduğunu, bu firmadaki ortaklığını da 23 Ocak 2015'te yaptığı devir işlemi neticesinde sona erdirdiğini belirtti.

Bakgör, bahse konu firmadaki hisselerinin devrinden 5 ay sonra Bursaspor Kulübü'nde başkan Recep Bölükbaşı ile yönetime aday olduğunu ve bu göreve seçildiğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Yönetici olarak görev yaptığım süreç içerisinde, benzinlik arazisinin satışı konusu gündeme geldiğinde Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Recep Altepe’nin yerin satılmaması gerektiğini, Bursaspor'a gelir getirmesi amacıyla yerin belediye meclis üyeleri tarafından Bursaspor'a tahsis edildiğini, Bursaspor'a kira geliri getirmesi açısından kiraya verilmesi veya işletilmesinin daha uygun olacağını söylemesi üzerine satış işlemlerinden vazgeçilmiştir."

Bakgör, benzinlik arazisini yap-işlet-devret modeli esasıyla kiralayan firma ile hukuki veya ticari herhangi bir bağının bulunmadığını vurguladı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.