Eski MHP Milletvekili Akşener:

Eski MHP Milletvekili Akşener:
"Çıktığımız bu yol Meral Akşener'in genel başkanlık yolu mücadelesi değildir. Bu yol MHP’nin bu ülkenin kötü gidişatına el koymak için motive olmuş el koyma hamlesidir"

ELAZIĞ (AA) - Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, ''Çıktığımız bu yol Meral Akşener’in genel başkanlık yolu mücadelesi değildir. Bu yol MHP’nin bu ülkenin kötü gidişatına el koymak için motive olmuş el koyma hamlesidir'' dedi.

Kurultay çalışmaları kapsamında Elazığ'a gelen Akşener, kentteki bir otelde düzenlenen programda partililere hitap etti.

Akşener, burada bulunmalarının nedeninin bazı MHP il teşkilatlarının valilik kararıyla genel merkezlerinden gönderilen bir yazı ile kapatılması olduğunu belirterek, MHP'nin tarihinde sadece 12 Eylül'de cunta tarafından kapatıldığını ifade etti.

Akşener, "Rahmetli Alparslan Türkeş'in bin bir emekle kurduğu bir partinin teşkilatlarının valilik eliyle kapatılmasını kabul etmemiz mümkün değildir. MHP'nin iktidar olabileceğine inanan, MHP'ye hiçbir zaman bu kadar ihtiyaç duyulmadığına inanan, zamanın şehadet ettiğine inanan ülkücü iradenin kararıyla bir yola çıktık. Bu yolda önce üst kurul delegelerimiz 548 imza ile bu yola çıkılmasını sağladılar. Bu üst kurul delegelerimizin tamamı il, ilçe, belediye başkanlarımız ve il genel meclisi üyelerimizden, il başkan yardımcılarımızdan ve belediye meclis üyelerimizden oluşuyordu. Onlar bir karar verdiler ve olağanüstü kurultayı talep ettiler. Zaten çıngar da o zaman koptu" diye konuştu.

MHP'de 11 ay evvel yapılan kongrede bin 150 delegenin imzasıyla genel başkan ve ekibinin seçildiğini aktaran Akşener, MHP mensuplarının 1 Kasım'daki seçim sonucunu hak etmediğini kaydetti.

MHP'nin iktidar olma potansiyeline inananların 1 Kasım seçimlerinin sonuçlarını görmezden gelenlere bir itirazı olduğunu ifade eden Akşener, şöyle devam etti:

''Çıktığımız bu yol Meral Akşener'in genel başkanlık yolu mücadelesi değildir. Bu yol MHP'nin bu ülkenin kötü gidişatına el koymak için motive olmuş el koyma hamlesidir. Ben ve arkadaşlarım sadece genel merkezde bir yönetim değişsin diye yola çıkmadık. Bizler Türk siyasetinin ve devlet idaresinin tepeden tırnağa yeni baştan düzene konulması için yola çıktık. Biz aynı zamanda Türk siyasetinin tümden yeniden rayına oturtulması için bir meydan okuma halinde yola çıktık. Dolasıyla bugün ki iktidara meydan okuyoruz.''

Milliyetçilik ve demokrasinin aynı anlama geldiğini ve bu nedenle buna inanların parti içerisinde demokrasiyi işletmek zorunluluğu bulunduğunu vurgulayan Meral Akşener, ''Ama buna karşılık siz 1 Kasım seçiminin sonuçlarını sindirir, önce seçmenden gelen sese kulağınızı tıkar ve sonra ülkücü iradenin sesini duymazsanız, odaya kapanır kapıyı kapatırsanız, o zaman size kulağınızı açmayı ülkücü irade öğretir'' değerlendirmesini yaptı.

Konuşmanın ardından partililer Akşener'e, eşarp ve isminin yazılı olduğu tabak hediye etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.