Eski MHP Milletvekili Aydın:

Eski MHP Milletvekili Aydın:
"MHP'de olağanüstü kongreyi kaçınılmaz görüyorum"

BALIKESİR (AA) - Eski MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, "MHP'de olağanüstü kongreyi kaçınılmaz görüyorum" dedi.

Olağanüstü kongrenin toplanabilmesi için imza veren ve genel merkez tarafından kapatılan illere ziyaretlerine Balıkesir'den başlayan Aydın, süreç hakkında basına bilgi verdi.

MHP'de tabandan yukarıya doğru her kesimden kongre talebi bulunduğunu ve Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayan Aydın, kongrenin kesinlikle yapılacağını belirtti.

Türkiye ve partisindeki şartların kendilerini kongreye götürdüğünü dile getiren Aydın, şunları kaydetti:

"Seçim sonrası yeni siyasi Türkiye tablosuna göre şu anda bulundukları konumu beğenmeyen MHP'liler partinin yeniden yapılanması anlamında kongre talebinde bulundular. Bunu sadece MHP delegelerinin iradesi gibi görüp değerlendirmek yanlışlığına düşmemek gerekir. Aslında delegelerin bu iradesini, besleyen bu partiye gönül vermiş milyonlarca insanın iradesinin yansıması olarak değerlendirmek daha doğru olur. Yani buna bir 'dip dalga' diyebiliriz. O bakımdan partimizin kongresinde ortaya çıkan tabloyu biz bu anlamda değerlendiriyoruz. Şu anda hukuki süreç devam ediyor. Mart ayı içinde ilgili mahkemenin bir karar vereceği anlaşılıyor. Bu bir demokratik taleptir. Bunun kanunla çizilmiş sınırları vardır. Bu reddedilemez, kabul edilemez bir konu değildir. Kişi iradesine de bağlı değildir. Kanunun emredici bu hükmüne göre eğer Türkiye'de bir demokrasi varsa bu olağanüstü kongrenin yapılamaması mümkün değildir. MHP'de olağanüstü kongreyi kaçınılmaz görüyorum."

Aydın, bir muhabirin "FETÖ/PDY'ye yapılan operasyonları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Fetullah terör örgütü diye bir örgüt varsa devletin yetkili kurumları var. Gerekli işlemleri yapıyorlar. Hukuk çerçevesinde bu süreç işliyor. Suçlu olanlar cezalarını çekiyorlar. Hukuk çerçevesi içinde yürütülün soruşturmalarda ayrıca kişiler üzerinden yorum yapmayı doğru bulmuyorum" cevabını verdi.

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesinin kararıyla ilgili yaptığı açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu ise Aydın, şöyle yanıtladı:

"Bu açıklamaların değerlendirilecek bir tarafı yok. Cumhurbaşkanının böyle bir söz söyleyeceğine inanasım gelmiyor. Sonra kendi ağzından dinleyince inandım. Hayretler içindeyim. Demokratik ülkede bir Cumhurbaşkanı nasıl böyle bir söz söyler ve bu sözün arkasında durabilir. Bunu ben değil herhalde 77 milyon Türk insanı aynı şekil düşünüyordur."

Aydın, Balıkesir ziyaretinin ardından ikinci ziyaretini Bilecik'e yapacağını sözlerine ekledi.

Toplantıya, çok sayıda partili katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.