Eski MHP Milletvekili Oğan:

Eski MHP Milletvekili Oğan:
''Ülkücüler artık iktidar olmak istiyor. Ülkümüzün artık iktidar olması lazım. Omurgamızı eğmeden, bükmeden partimizin başka bir partiye dönüşmesine engel olarak biz bir değişim istiyoruz"

YOZGAT (AA) - Eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, ''Ülkücüler artık iktidar olmak istiyor. Ülkümüzün artık iktidar olması lazım. Omurgamızı eğmeden, bükmeden partimizin başka bir partiye dönüşmesine engel olarak biz bir değişim istiyoruz'' dedi.

Oğan, Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde MHP İlçe Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, gittikleri bazı yerlerde tuttukları salonlarda toplantı yaptıklarını, bazı illerde ise "ocaklarında" konuştuklarını söyledi.

Son zamanlarda artan terör olaylarına değinen Oğan, şehit haberlerinin kendilerini derinden üzdüğünü ifade etti.

Birbirleriyle uğraşmak, kırmak, dökmek istemediklerini, genel başkanlarına karşı bir saygısızlık içerisinde olmadıklarını belirten Oğan, şöyle konuştu:

"Biz, çok şey istemiyoruz. ‘Siz kalkın biz oturalım demiyoruz.’ Ama beş ay içerisinde 80 milletvekilimiz nasıl 40’a düştü? ‘Gelin şunu bir konuşalım’ diyoruz. Ülkücüler yine de iktidar olamıyor. Bunu konuşmamalı mıyız arkadaşlar. Konuşmazsak, istişare etmezsek, doğruyu nasıl bulacağız? ‘Ben doğruyu biliyorum, herkes benim dediğime uyacak.' Uyalım. 19 yıldır uyuyoruz zaten. Ama ülkücüler artık iktidar olmak istiyor. Ülkümüzün artık iktidar olması lazım. Omurgamızı eğmeden, bükmeden partimizin başka bir partiye dönüşmesine engel olarak biz bir değişim istiyoruz."

Oğan, haksız ve hukuksuz bir şekilde partilerinden ihraç edildiğini, hiçbir zaman partisi aleyhinde tek bir kelime konuşmadığını savundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendilerine mahkeme kapısını gösterdiğini ifade eden Oğan, şöyle devam etti:

"Bize bin imza getirin, gidin mahkemeye’ dediniz. Mahkemeye gitmek durumunda kaldık. Hala geç değil, mahkeme 8 Nisan’da kararını verecek ve inşallah biz haklı olduğumuz için mahkeme kurultay kararını verecek. Hala geç değil, mahkeme kararıyla kurultaya gitmeyelim. Gelin, siz bizi götürün kurultaya. Çağırın bizi, ben kendi adıma söz veriyorum, koşa koşa geleceğim. ‘Gelin, evlatlarım’ deyin, ‘Ne istiyorsunuz?’ deyin. ‘Kurultay mı?’ Evet, ‘Hukuka göre, tüzüğe göre yeterli sayı var mı?’ Var. ‘O zaman kurultaya ben götüreceğim’ deyin. ‘Makul bir tarihte kurultaya gideceğiz.’ O tarihte kurultaya gidelim. İsterseniz siz yeniden aday olun. Bir yarış olsun. Ülkücülere güvenmiyor muyuz? Ülkücü iradeye güvenmiyor muyuz? Güveniyoruz."

Ülkücü iradenin en doğru kararı vereceğini dile getiren Oğan, "Hepimiz de bu karara saygı gösterelim. Ülkücü irade yeniden sizi seçerse, yine söz veriyorum, ‘Başımızın üzerinde yeriniz var’ diyeceğiz. Bir başka arkadaşımızı seçerse, ona da ‘Eyvallah’ diyeceğiz. Bizi seçerse biz de diğer bütün arkadaşlarımızı yanımızda toplayacağız ve iktidara doğru yürüyüşümüzü başlatacağız." ifadelerini kullandı.

Sinan Oğan, daha sonra Yozgat Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda partililerle bir araya geldi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.