Eski MHP Trabzon Milletvekili Aydın:

Eski MHP Trabzon Milletvekili Aydın:
"Türk milletinin önüne bir vizyon koyarak, siyasette bir şey yapma isteğini karşılama adına MHP'yi doğru kurgulamaya çalışıyoruz"- "Kongre talebi var. Bunun yerine getirilmesi lazım, bundan kaçmamak gerekir. Bu belki de Türkiye'nin kaderine etki edecek bi

KAYSERİ (AA) - Eski MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, "Türk milletinin önüne bir vizyon koyarak, siyasette bir şey yapma isteğini karşılama adına MHP'yi doğru kurgulamaya çalışıyoruz" dedi.

Aydın, Kayseri'de bir düğün salonunda partililerle bir araya geldi. Burada konuşan Aydın, MHP'ye bir gelecek oluşturmaya çalıştıklarını ifade ederek, partide bir değişiklik öngörülüyorsa bunun sağlam bir zeminde yapılması gerektiğini, bunun için çaba gösterdiklerini vurguladı.

Hareketin bütün temel dinamiklerini işin içine katarak hem MHP'ye hem de Türkiye'ye bir gelecek vizyonu oluşturmaya çalıştıklarını belirten Aydın, şunları söyledi:

"Ankara'da, İstanbul'da oluşturduğumuz gruplar var, onlar çalışıyor. Türk milletinin önüne bir vizyon koyarak, siyasette bir şey yapma isteğini karşılama adına MHP'yi doğru kurgulamaya çalışıyoruz. MHP, iktidar alternatifi bir parti. AKP'nin en ciddi rakibi. Aynı alana hitap ediyorlar. Doğru yere konumlanmış, meramını anlatabilen, halka ulaşabilecek araçlarını oluşturmuş bir Milliyetçi Hareket Partisi'nin, siyaseten büyük bir bıkkınlık içinde olan, kerhen AKP'ye oy vermek durumunda kalan milyonlarca insanın toplanma merkezi olabileceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla MHP'yi çekim merkezi haline getirebilecek alarm sistemi kurduk. Alarma geçtik. Artık herkesin elini taşın altına koymasını istiyoruz"

Kayseri'nin MHP özelinde insan kaynağı olarak çok zengin bir il olduğuna dikkati çeken Aydın, bu kadar zengin insan kaynağı olan siyasi partinin Kayseri'de birinci parti olması gerektiğini ifade etti.

Aydın, MHP'nin sözü olan, sözünün gereğini halka ulaştıran, dinamik, canlı, adındaki gibi hareketli bir parti haline gelebilmesinin kurgusunu yaptıklarının altını çizdi.

- "Aday sayısı artabilir"

Olağanüstü kongre için diğer adaylarla birlikte hareket edildiğini belirten Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Müracaatlar, her şey ortaklaşa yapıldı. Bu kongre yapılmasına yönelik iş birliği demektir. Bu iş birliği sayesinde hukuki süreç işliyor ama yarın MHP'de bir olağan kongre kararı alındığında ben bu mevcut adı olanlar dışında çok sayıda insanın da genel başkanlığa aday olabileceğini düşünüyorum. Bu da aslında çok güzel bir durum. Zenginlik olarak bunu görmek gerekiyor. Adaylar yarışır. İlk iki turda salt çoğunluk şartı var. Bu gerçekleşmezse zaten tüzüğün üçüncü maddesi onu çözüyor. Üçüncü turda en fazla oy alan genel başkan oluyor. O bakımdan ben çok adaylı bir kongrenin parti içi demokrasinin kurumlaşması, gelişmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Ama burada dikkat edilmesi gereken bir husus var. Türkiye'de parti içi muhalefeti yanlış anlayan, gören bir bakış açısı var. Bu bakış açısının da düzeltilmesi gerekiyor."

Koray Aydın, partinin tüzüğüne uygun olarak bir hareket tarzı belirlendiği, dil üslup güzelleşmesi sağlandığı taktirde, parti içi demokrasinin yönetenler nezdinde de hızlandırıcı, denetleyici mekanizma oluşturması nedeniyle fayda sağlayacağına inandığını kaydederek, dünyada gelişmiş demokrasilerde düzenin böyle işlediğini vurguladı.

Artık tek partili lider yönetimlerinden hoşlanılmadığını ifade eden Aydın, "Dolayısıyla kolektif akla dayalı parti yapılanmaları, dışımızdaki gelişmiş demokrasilerde nasıl oluşmuşsa, aynısının Türkiye'de de oluşması için MHP'de yürüyen süreç buna katkı sağlayacaktır. Türkiye artık tek adamlı bir yapıya büründü. Maalesef iktidar partisi tek adamlı bir yapı. Muhalefet partilerinde de benzer durumlar söz konusu. Tek adamlı yapılarda tek adamın hırsa yenik düşmesi durumunda, hırsının aklının önüne geçmesi halinde Türkiye'nin başını büyük belalara sokabileceğini görüyoruz" diye konuştu.

Aydın, kongrenin yapılmasını istediklerini, hiçbir şekilde olan hiçbir şeyden etkilenmediklerini dile getirerek, "Kongre talebi var. Bunun yerine getirilmesi lazım, bundan kaçmamak gerekir. Bu belki de Türkiye'nin kaderine etki edecek bir adım. Kişiselleştirilemez, 'ben' duygusuyla önlenmeye çalışılamaz. Bu sandığın mutlaka milliyetçi hareket camiası önüne konulması lazım. Er yada geç de konulacaktır" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.