Eskiye dönmek istiyorlar

Eskiye dönmek istiyorlar
Muhalefet partilerini eleştiren Başkan Angı, “Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne geçilince de bütün oyunları bozuldu. Şimdi eskiye dönmek istiyorlar" dedi.

Muhalefet partilerini eleştiren Başkan Angı, “Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne geçilince de bütün oyunları bozuldu. şimdi eskiye dönmek istiyorlar. partiler kurdular, halkın terazisine henüz çıkmadılar. Seçimler, sandıklar milletin partileri tarttığı yerlerdir. Millet mutlaka değerlendirmesini yapacak” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Başkanı Hasan Angı, muhalefet partileri ve yeni kurulan partilere ilişkin, "Bir araya gelişlerinin, ittifak oluşturmaların temel bakışı Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı makamından göndermek. Kim gelecek? Cumhur İttifakı dışında adayını net şekilde ortaya koyabilen var mı? Yok." dedi. Angı, ülke ve dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere basın toplantısı düzenledi. AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen basın toplantısına İl Başkan Yardımcıları Gökhan Taşkıran ve Mehmet Munlafalıoğlu da eşlik etti.

CUMHURBAŞKANIMIZIN

LİDERLİĞİ TAKDİRE ŞAYAN

Türkiye’nin Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta liderlik vasfını bir kez daha teyit ettiğini söyleyen AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Ülkemiz de hamdolsun büyük projeleri gerçekleştiriyor. Sayın Cumhurbaşkanımız gerek başbakanlığı döneminde, gerekse cumhurbaşkanlığı döneminde ülkemizin gelişimi için büyük bir çaba ve gayret sarf etti ve etmeye de devam ediyor. Pandemi ve sonrasında yaşanan Rusya-Ukrayna savaşında gördük ki Türkiye bölgedeki ve uluslararası camiadaki liderlik vasfını bir kez daha teyit etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın hem bu ülkeye olan büyük hizmetleri hem de ülkemizi temsil noktasında gösterdiği bu büyük gayret takdire şayan. NATO’nun Amerika’nın baskısıyla Afganistan’a müdahale ettiği günlerde Türkiye’nin ortaya koyduğu tavırla bugün Rusya-Ukrayna savaşına gösterdiği net tavır arasındaki farkı görebiliyoruz. 3. Dünya harbine gidiliyor denirken Türkiye elini taşın altına koyarak barışın tesisi adına görüşmeleri başlattı. Türkiye de bu noktalara kolay gelmedi. Bu dik duruş halkımızın verdiği destekle, halkımızla bir yürüyen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sayesinde oldu. Dünya genelindeki pandemi ve savaşın etkileri sonucu yaşanan emtia fiyatlarındaki aşırı artışlar ülkemizi etkilese de devletimiz kimseyi aç ve açıkta bırakmaz Allah’ı izniyle. Tüm dünyanın yaşadığı bu zorlukları ve sorunları da el birliğiyle aşacağız” dedi.

whatsapp-image-2022-04-01-at-14-21-49.jpeg

BUGÜN PARTİ KURANLARIN

AKLINA ŞAŞARIM

En küçük fırsatta ülkeyi kaosa ve ateşe vermek için çaba gösterenlerin olduğunu söyleyen Hasan Angı, güçlendirilmiş parlamenter sistem söylemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Angı, "Gençlerimiz ülkede yaşamak istemiyor diyenlere karşı bu ülkenin geleceği gençlerimizin omuzlarında. Bulabildikleri en küçük fırsatta ülkeyi kaosa sürüklemek ve her tarafı ateşe vermek için çaba sarf eden bir anlayış var. Bir araya geldikleri masayı şekillendirmede, oturma yeri seçmede zorlananlar güçlendirilmiş parlamenter sistem istiyor. 2007 yılında meclisi Cumhurbaşkanı seçemez hale getirdiler. O dönemde Cumhurbaşkanı adayı olan veya onun ekibinde olup bugün parti kuranların aklına şaşarım. O dönem meclisin itibarını yok sayan bunlardı. Halkın seçeceği Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne geçilince de bütün oyunları bozuldu. Şimdi eskiye dönmek istiyorlar. Siyaset omurga işidir. Savrulanlarla yürüyenlerin işi değil. Bunların temel amacı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı makamından göndermek. Cumhur İttifakı dışında adayını net bir şekilde ortaya koyabilen var mı? Bu sıkıntılı dönemlerden sonra dünya yeni bir döneme doğru yol alacak. Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti hükümetimiz de bunun hazırlığı içerisinde. Biz de teşkilatlar olarak bu heyecanı taşıyoruz ve bunun için de yol yürüyoruz. İnşallah 2023 seçimlerinde de Türkiye daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecek. Biz milletimizin ferasetine güveniyoruz. İnşallah milletimizle birlikte önümüzdeki dönemde aynı heyecanla daha aydınlık bir geleceğe yürüyeceğiz” dedi.

AÇ TAVUK KENDİNİ

DARI AMBARINDA GÖRÜR

“Konya’da yapılan seçim anketlerinde AK Parti’nin oyu yüzde 35 ila 40 arasında. Peki sizce 2024 seçimlerin de Konya’nın oyu düşecek mi?” sorusuna Angı, “Hatırlayın 2002 seçimlerini. Kendilerini Kaf dağında görenlerin sandığın dibinde nasıl yer bulduğunu. Yeni bir partiydik o zamanda il başkanlığı görevini üstlenmekteydim. 2004 yerel seçimlerinde kendilerini kalıcı sanan arkadaşlar, partilerinin kesinlikle birinci parti olacağını her yerde ifade ettiler. Bizde dedik ki hayır AK Parti’nin 2002’de oluşan iktidar tablosu yerelde de oluşacak dedik. Hamdolsun o dönemde büyük bir çoğunluk yine AK Parti’ye oy verdi. Ne hikmetse bu tür lafların sandık açılınca gördüğüm yüzde 1’lik ve 2’lik oy alan partilerdi. Aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş. Konya’da bir sorun yok. Anketlerimizde de bir sorun yaşamıyoruz.”

whatsapp-image-2022-04-01-at-14-21-48-2.jpeg

AŞIRI FİYAT ARTIŞLARININ

OLDUĞU BİR DÖNEM

“Dünya genelinde yaşanan ekonomik sorunlar sonucunda vatandaşların alım gücüne etki ediyor. Özelliklede enflasyona etki ediyor. Son günlerde de asgari ücretle ilgi zam tartışmaları meydana geldi. MHP kanadından Saffet Sancaklı ikinci bir asgari ücret zammı gelebileceğini açıkladı. Bunu üzerinde Bakan Bilgin, böyle bir durumun gündeminde olmadıklarını söylemişti. Sonrasında ise Cumhurbaşkanı “Haziran ve temmuz aylarında gerekirse böyle bir zam yapılabilir” deyip toplumun büyük bir manada teveccühünü kazandı. Fakat sonrasında Bilgin, yine böyle bir gündem söz konusu değil dedi. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tekrar açıklama yaparak “Aralık ayında böyle bir durum söz konusu olabilir” dedi. Bu durum sürekli bir ret ve sürekli bir beklenti söz konusu. Muhalefet “Cumhurbaşkanlığı hususunda bir tutarsızlık söz konusu” eleştirisinde bulundu bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?” sorusuna yanıt veren Angı, “Mağlum asgari ücreti belirleme mevzuatı yılda bir defa yapılıyor. Şimdi tabii içinde bulunduğumuz dönem aşırı fiyat artışlarının olduğu bir dönem. Burada iki türlü bir zorluk var. Birincisi beklentiyi arttırırsanız vermediğiniz zammın gelecekmiş gibi algılanmasıyla piyasada yeni bir enflasyonist dalgalanma oluşturuyor. Bana göre erken konuşulan şeylerde sonucu mutlu etmeyen bir sonuç oluyor. Bu işin hem bir devlet boyutu hem de piyasa boyutu var. Belirlediğiniz asgari ücret sadece çalışana değil, birçok ücret belirlemeleri net veya bürüt asgari ücrete göre belirlenir. İhtiyaç halinde tekrar konuşulabilir mi? Ben bugünden konuşulmasını doğru bulmuyorum. Diyelim ki haziran ayı geldi, ülkedeki veriler netleşti. Bir hafta içerisinde konuşulup hazırlanmasını doğru buluyorum” dedi. (Pakize Yiğiter)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.