“Esnaf sayısı artacak”

“Esnaf sayısı artacak”
Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Osman Karamercan 1 Kasım Genel Seçimleri’nden sonra tek başına iktidar olan AK Parti’nin seçim vaatlerine yönelik değerlendirmesini gazetemize yaptı.

Emine Şeyma Yıldız/ÖZEL HABER

1 Kasım Genel Seçimleri’nin çok iyi geçtiğini söyleyen Karamercan, “Seçimin ardından istikrar tekrar yakalandı. Esnaflar olarak biz çok mutluyuz. Sabırsızlıkla hükümetin kurulmasını bekliyoruz.  Esnaflar olarak vaatler dışında, son beş aydır yaşadığımız büyük sıkıntının giderilmesi açısından, Başbakanımızdan bir isteğimiz var. Bir kereye mahsus KOSGEB’den faizsiz kredi talep ediyoruz. Vaatlere baktığımızda hepsi çok güzel. Mesela gençlere yönelik vaatler sayesinde küçük esnafımız daha da artacak. Bu bizim için iyi olacak; çünkü eskiden 150 bin aktif üyemiz vardı. 50 bine düştü. Şehrimiz açısından da iyi olacak. Ekonomiye katkı sağlayacak. Devletimiz çalışmak isteyene iş bulacak, çalışmak istemeyene destek verip iş kurmasını sağlayacak. İkisinden birini tercih etmek lazım… Onun dışında asgari ücret konusu biz esnaflara biraz sıkıntı olacak. Benim şahsi düşüncem asgari ücreti belli bir fiyatta sabitlersek; uygun bir fiyat biçilen asgari ücrete her sene başında yüzde beş zam yapılırsa işverenin yükü hafifler” şeklinde konuştu. 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.