"Estetik ve Plastik Cerrahide Güncel Gelişmeler" Konferansı

"Estetik ve Plastik Cerrahide Güncel Gelişmeler" Konferansı
ANKARA (AA) - Pursaklar Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Hüma Sultan Hanımevi'nde "Estetik ve Plastik Cerrahide Güncel Gelişmeler'' konulu konferans...

ANKARA (AA) - Pursaklar Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Hüma Sultan Hanımevi'nde "Estetik ve Plastik Cerrahide Güncel Gelişmeler'' konulu konferans düzenlendi.

Estetik cerrah Dr. Volkan Tayfur, konferansta yaptığı konuşmada, burun estetiği ameliyatlarında hastaların doğal görünümü tercih ettiğini belirterek ''Artık hastalar 'hiç ameliyat olduğum belli olmasın' talebi ile gelmeye başladı'' dedi.

Türkiye'de estetik kültürünün hızla artış gösterdiğini savunan Tayfur, bilinçli bir hasta kitlesi oluştuğuna vurgu yaparak, ''Bundan yıllar önce gelen hastalar belli ünlüleri model göstererek estetik ameliyatı olmak istiyordu. Günümüzde gelen talepler ise 'ben bu ünlünün burnunu beğeniyorum ama bana en çok yakışabilecek şekilde siz ne yapabilirsiniz' sorusu ile bize başvuruda bulunuyorlar'' diye konuştu.

Türkiye'de kadın ve erkeklerin ağırlıklı olarak burun estetiğini tercih ettiklerine dikkati çeken Tayfur, burundaki şekil bozukluğu ile nefes probleminin bağlantılı olarak yaşandığına vurgu yaptı.

Tayfur, bu ameliyatlarda öncelikle hastanın sağlıklı nefes almasını sağladıklarını, ardından estetik yönüne baktıklarını vurgulayarak, "Bu iki tedaviyi aynı anda yaparken hastaya acı çektirmiyoruz. Artık yeni teknikler sayesinde hastalarımıza garanti verecek kadar ileri bir durumda tıp. Kaliteli bir uyku için sağlıklı bir nefes alma ihtiyacının karşılanması gerekiyor'' ifadelerini kullandı.

Estetik yapıldıktan itibaren hastanın nefes alma probleminin üç gün sonra ortadan kaldırıldığının altını çizen Tayfur, estetikte istenilen sonucun bir ay sonrasında görüleceğine işaret etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.