Estonya’dan ABD askeri tesislerine yatırım

Estonya’dan ABD askeri tesislerine yatırım
VİLNİUS (AA) - Estonya Başbakanı Taavi Roivas, ABD’nin Baltık ülkelerindeki askeri varlığının artırılmasını değerlendirdiklerini ve müttefiklerine...

VİLNİUS (AA) - Estonya Başbakanı Taavi Roivas, ABD’nin Baltık ülkelerindeki askeri varlığının artırılmasını değerlendirdiklerini ve müttefiklerine her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Postimees gazetesinde yer alan habere göre, Roivas, "Bizim hazırlığımız, müttefiklerimizin bölgemizdeki varlığının arttırılması yönündeki isteğin gerisinde olmamalıdır. ABD Başkanı Barack Obama’nın Avrupa’da ülkesinin askeri bütçesini dört katına çıkarma kararı önemli. Bizim kaderimiz ABD için çok önemli" ifadelerini kullandı.

ABD’nin stratejik açıdan çok önemli müttefik olduğunu vurgulayan Roivas, "ABD askeri altyapısının geliştirilmesine 40 milyon avro ayırmaya karar verdik. ABD askerlerini en iyi şekilde karşılamak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Estonya hükümetinin 40 milyon avroluk yatırımı başkent Tallinn’de NATO binasının inşasına ve ülkenin Tapa kentindeki askeri tesislere yapacağı bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.