Etiyopya'da "Uluslararası Kahve Kongresi"

Etiyopya'da "Uluslararası Kahve Kongresi"
ADDİS ABABA (AA) - Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da düzenlenen 4. Uluslararası Kahve Konferansı başladı.Kahve üretiminde Afrika Kıtası'nda ilk sırada...

ADDİS ABABA (AA) - Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da düzenlenen 4. Uluslararası Kahve Konferansı başladı.

Kahve üretiminde Afrika Kıtası'nda ilk sırada yer alan Etiyopya'da 70 ülkeden bakan, yetkili, uzman, akademisyen ve çiftçilerin katılımıyla gerçekleşen Uluslararası Kahve Kongresi'nin açılışında konuşan Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn, kongrede kahve kalitesinin yükseltilmesine odaklanması gerektiğini söyledi.

Kahvenin dünya piyasasındaki fiyatlarının makul olmasıyla üretici ile esnafın kazançlarının göz önünde bulundurulması çağrısını yapan Desalegn, "Kahve üretimi için çalışan en küçük çiftçiler, ürünlerini en uygun fiyata satma fırsatını yakalamaları gerekiyor" dedi.

Uluslararası Kahve Kongresi'nin ilkinin 2001'de gerçekleştiği İngiltere'nin ardından 2005'te Brezilya'da ikincisi, 2011'de Guatemala'da üçüncüsü düzenlenmişti.

Pek çok farklı kahve ağacı türlerinden Arabika'nın yüzde 90'ı Etiyopya'da yetişiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.