Etliekmek tartışmasına Ekrem Coşkun da dahil oldu! İşte ucuz ve kaliteli etliekmeğin reçetesi


Geçtiğimiz günlerde Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan’ın etliekmek fiyatları ve etliekmeğin kalitesi üzerine yaptığı açıklama, Konya’nın dillere destan lezzeti etliekmekle ilgili tartışmaları yeniden alevlendirdi.
Etliekmekle ilgili tartışmalar her geçen gün devam ederken bu kervana yaklaşık 3,5 yıldır Ekrem Coşkun Etlekmek markasıyla nam salan Ekrem Coşkun da yaptığı açıklamayla dahil oldu. Etliekmeği güvendiğiniz yerden yiyin” diyen Ekrem Coşkun, ucuz ve kaliteli etliekmeğin reçetesini paylaştı.
"HERKES YİYEBİLSİN DİYE İŞE GİRDİK"
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ekrem Coşkun, “Ekrem Coşkun etliekmek olarak hizmete başladığımız günden bu yana reçetemizi hiç değiştirmedik. Ancak uzun süreden beridir de Konya etliekmeğinin bir standardının olması gerektiğini yüksek sesle dillendiriyoruz. Vatandaşlarımız yıllarca fahiş fiyatlara etliekmek yemek zorunda kaldı. Bu düzene, haksız kazanca dur demek için kalitemizi bozmadan “herkes etliekmek yesin diye” son derece uygun fiyatlara kampanyalar başlattık. İçecek fiyatlarımızı piyasanın çok altında tutarak halkımıza cazip bir seçenek sunduk. Yüzlerce işletme bizi takip etti. Gururla ifade ediyoruz ki; işaret fişeğini yaktığımız bu stratejide kazanan vatandaşlarımız oldu. Neticesinde etliekmek tüketimi de ekonomik sıkıntılara rağmen arttı. Hal böyleyken halkımızın menfaatlerini gözeterek bu düzene çomak sokmaya, fahiş fiyatların karşısında durmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
İŞTE KALİTELİ VE UYGUN FİYATLI ETLİEKMEĞİN REÇETESİ
Geleneksel Konya etliekmeği muhakkak bir standardı olması gerektiğine vurgu yapan Ekrem Coşkun, “Vatandaşlarımız hem uygun fiyata etliekmek yiyebilmeli hem de etliekmeğin kalitesinden asla taviz verilmemeli. Bunun nasıl yapılabileceğini de şubelerimizde 3.5 yıldır cümle aleme gösteriyoruz. Reçetesini de Türkiye’nin ilk TSE Belgeli etliekmekçisi olarak gururla aşağıya bırakıyoruz. Herkese afiyet şifa olsun” diye konuştu.
İŞTE O REÇETE
Hamur: 180 gr
Etin gramajı ve niteliği: Dana arka but, kaburga, döş (100-110 gr)
İç malzeme: 130-140 gr
Toplam: 420-430 gr
Uzunluk: 85-90 cm uzunluk
Genişlik: 15-17 cm
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 yıl kadar önce eski sanayide bir dostumla etliekmek yedik.. 2 tane birbuçuk etliekmek, 2 tane ayran (Allah var ayranlar büyüktü) 550 tl ödedik. Şimdi kimbilir kaç para olmuştur orda.. Belki de arabamız yabancı plaka ve yıldızlı olunca bize ayrı fiat muamelesi yaptılar..Konya'lı o paraya ordan etliekmek yemez, gider alibabadan kebap yer...Bir dostum "sanayide işim varsa eski arabamla giderim, yeni arabamla gidersem fiat değişir" demişti, o aklıma geldi..
Yanıtla (0) (0)kazık yemişsin afiyet olsun. Şimdi Ekrem Coşkun'da etliekmek 90 tl
Yanıtla (0) (0)https://ekremcoskunetlekmek.com/fiyatlar/fiyatlar.html
mevlana için konya dışından dostum ile bolu lokantasına gittik 800 tl hesap ödedik,misafirim konyanın ankaradan farkı kalmamış dedi
Yanıtla (0) (0)Nerdeeee eski etli ekmek. Malzemesini evden götürürdük dönerken mahalle duyardı kokusunu. Yanınada karpuz kesilirdi mis.
Yanıtla (1) (0)Sahte pasaport işleriyle ugtaşan coşkun et lerde nam et diye ne haltlar yemezki Çook duşunun
Yanıtla (2) (3)Verdiği grajmajarı bir hesaplayın. Kaç TL. Sonra 75 TL'ye veren ne veriyor diye düşünün.
Yanıtla (2) (0)