Etyemez: AK Parti, milletimizin taleplerini karşılayan partidir

Etyemez: AK Parti, milletimizin taleplerini karşılayan partidir
AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, TBMM'de kabul edilen Devlet Memurları Kanunu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilen Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Milletvekili Halil Etyemez, “Yasalaştırdığımız kanun teklifi, emekli aylıklarından memurların ek göstergesine, öğrenci affından, elektrikli araçlarda ÖTV indirimine birçok alanda milyonlarca vatandaşımızı yakından ilgilendirmektedir. AK Parti, milletimizin ihtiyaçlarını gideren ve taleplerini karşılayan partidir. Yasanın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

MEMURLARIN HEM AYLIKLARI

HEM DE EMEKLİ İKRAMİYELERİ ARTTI

AK Parti’nin milletin ihtiyaçlarını gideren ve taleplerini karşılayan parti olduğunu belirten Halil Etyemez, toplumun tüm kesimlerinin hayat standartlarını yükseltmek için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. TBMM’den geçen kanunun ülkeye ve millete hayırlı olmasını dileyen Milletvekili Halil Etyemez, yasadan 5 milyon 300 bin memur ve memur emeklisinin yararlanacağına dikkat çekti. Halil Etyemez, “Devlet Memurları Kanuna tabi kamu görevlilerinin ek gösterge rakamları, hiyerarşi, hizmet sınıfları, öğrenim durumu ve dereceler dikkate alınarak yeniden belirlendi. Tüm memurların ek göstergelerine 600 puan eklenecek. Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin ek göstergeleri ise 3600’e çıkartılacak. Bu şekilde memurların hem aylıkları hem de emekli ikramiyeleri artmış olacak. 3600 ek göstergenin altında emekli aylığı bağlanan polis, bekçi, subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlara ilave 1200 lira ödeme yapılacak. Yaşlılık, malullük, ölüm aylığı alan emeklilere ve hak sahiplerine dosya bazında 2 bin 500 lira olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 3 bin 500 liraya yükseltilecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.