Ev sıcaklığında bir mekân
Yaklaşık 6 yıldır parti evi konsepti ile Konya’nın talebine karşılık veren Janjan Parti Evi, pandemiyle birlikte çok sevilen pasta ve börek konseptini de bünyesine ekledi. Gelen misafirlerini evlerindeymiş gibi hissettirmek için çalıştıklarını belirten Lütfiye Esen, “Ev sıcaklığında bir mekânız, kafe gibi değiliz” dedi.

2016 yılının Eylül ayında organizasyon ve grup kahvaltısı ile Konya’da hizmet vermeye başlayan Janjan Parti Evi, bugün itibariyle parti evi konseptinde kınadan doğum günü organizasyonuna kadar bir çopk talebe karşılık veriyor. Yaklaşık 5 yıl öncesine kadar parti evi konseptini Konya’da ilk defa kendilerinin oluşturduğuna dikkat çeken Janjan Parti Evi İşletme Sahibi Lütfiye Esen, “İlk başlarda grup kahvaltıları, özel günler, hanımlar kendi aralarında oturmak istediğinde ve doğum günleri yaparak hizmete başladık ve 2 yıl bu şekilde devam ettik. 2 yıldan sonra kahvaltıya çok yoğun talep gördük. Ayrıca Konya’da hâlâ haremlik selamlık olayı da devam ediyor. Konyalılar bay-bayan ayrı hizmet almayı seviyorlar. Bizde burada öyle bir proje geliştirdik. İki dükkân kiralayalım dedik. Bir tarafta bayanlar bir tarafta erkekler böyle bir istek olduğunda bu şekilde karşılayalım diyerek gündüz kafe akşamda organizasyonlarda kullanacağımız bir mekân olsun istedik. Yeni yerimize ise 2018 yılının Temmuz ayında taşındık. Talep gerçekten çok çok fazla oldu. Program konusunda müşterilerimiz memnun ki şükür tekrar gelip talep gösteriyorlar” diye konuştu

ORGANİZASYON SEKTÖRÜ EVLERE TAŞINDI
Pandemiden dolayı ev süslemelerinin talep görmeye başladığına değinen Esen, “Dışarısı kapandığı için insanlar partilerini evlerinde yaptılar. Pandemiyle birlikte ev kurulumları arttı. Şimdi sadece parti evimizde hizmet vermiyorum. Organizasyon kısmında dışarıya da çıkıyoruz. Doğum günü süslemeleri söz kurulumları, bütçeye göre hazırlık, onun dışında gün mönüsü; sadece kahvaltı olarak değil, servis noktamız yemek hariç kafede ev usulü yenilebilecek kendi yaptığımız ürünlerimiz var. Menülerimiz; Pasta, börek, kurabiye, mercimek köftesi, sarma, dolma, içli köftemiz mevcut. Pandemiyle birlikte hayatımıza bunlar girdi, bunların satışıyla devam ettik. Bunun talebi de çok güzel geri dönüşler oldu. Ekstradan mezuniyetlerimiz, söz ve kınamız var bu şekilde devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
![]()
![]()

KENDİLERİNİ EVLERİNDEYMİŞ GİBİ HİSSEDİYORLAR
Misafirleriniz aldıkları hizmetin karşılığını bulduğu için kendilerini sürekli tercih ettiklerini aktaran Esen, “Ev sıcaklığında bir mekânız, kafe gibi değiliz. İnsanlar burada kendi evlerindeymiş gibi hissediyorlar, bende misafirlere bunu hissettirmek için elimden geleni yapıyorum. Ben gelen insanlara müşteri gözüyle değil misafirlerim gelecek hazırlık yapayım modundayım. Onların memnuniyeti bana tekrar başka bir programı getiriyor. Çünkü benim çevrem çok aşırı aşırı geniş kalabalık değil. Ben çevreme güvenerek bu işi başlatmadım. Talep olmasaydı bu günlere geleceğimizi sanmıyorum. Geçen gün bir sınıf velisi bana ‘Siz beni hatırlamayabilirsiniz ama 5 sene önce eski dükkânınızda kızımın doğum etkinliğini yapmıştınız’ dedi. Aradan geçen zamandan sonra bu müşterim tekrar sınıf kahvaltısı için yine beni tercih etmiş. Demek ki o gün memnun kalmış ki sınıfını hiç çekinmeden buraya getirebilmiş” ifadelerini kullandı.

MİSAFİRLERİM BÜYÜK BİR SALON İŞLETMEMİ İSTİYOR
Janjan Parti Evi’nde pasta börek satışına başladıklarına kaydeden Esen, “Misafirlerim benim daha büyük bir salon işletmemi istiyor. Hatta düğün salonuna varana kadar teklifler geliyor. Size burası küçük sizin daha büyük bir yer işletmeniz gerekir diyenler oluyor. Ama benim düğün salonu kadar büyük hedeflerim yok. Benim çalışma hızımı ev durumuma yansıtmadan ve gücümü düşürmeden yani her iki yeri de idare edebilecek şekilde gitmek amacım. İleride belki hayatıma pasta börek satışı daha büyük boyutta girer. Onun dışında organizasyonlar zaten aynı şekilde devam ediyor. Onlardan yana bir sıkıntımız yok müşteriler aynı şekilde hız kesmeden pandemiden sonra gelmeye devam ettiler” dedi.

YAPTIĞIM ÜRÜNÜ O GÜN BEĞENMİYORSAM SATIŞA SUNMUYORUM
Ürünlerini tereyağlı yaparken aynı zamanda hiçbir şekilde katkı maddesi kullanmadığının altını çizen Esen, “Burada evde yaptığımız usulle yapıyoruz. Zaten bu pandemi döneminde tutulma nedenimizde oldu. Çoğu müşterim ‘Sen neden pasta yapıp satmıyor musun? Bu dönemi bu şekilde değerlendir’ dediği için eşimle bir hafta bir deneyelim ne kaybedeceğiz dedik. Bir hafta başladım ve ben gerçekten onun artısını ilk günden görmeye başladım. Yaptığım ürünü o gün beğenmiyorsam satışa sunmuyorum. Bunu zarar değil, kâr olarak görüyorum. İşçilik konusunda da ustamın ve kendi elimin lezzetine güveniyorum. Hamur ve hijyen konusunda işletmeler arasında üstümüze yok diyebilirim” diyerek sözlerine son verdi. Yiğit Berkay ÇOPUR


Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.