EXPO 2016 Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı

EXPO 2016 Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik:- "İnşallah yarın güzel bir açılışta bu güzel alan ve bu imkanlar hem Antalyalıların hem Türk turizminin hem de Türkiye'de bütün çocukların hizmetine sunulmuş, açılmış olacak"

ANTALYA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, yarın açılışı gerçekleştirilecek EXPO alanının hem Antalya hem Türk turizmi hem de çocukların hizmetine sunulacağını bildirdi.

EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan açıklamaya göre, ajansın 42. Yönetim Kurulu Toplantısı Bakan Çelik başkanlığında, EXPO 2016 Antalya sergi alanındaki VIP salonunda gerçekleştirildi.

Yönetim kurulu üyeleriyle törenle ilgili son hazırlıkları inceleyen Çelik, EXPO alanının kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti, herkesi EXPO'ya davet etti. Toplantının ardından, yönetim kurulu üyeleriyle açılış töreninin gerçekleştirileceği 5 bin 3 kişilik kongre merkezindeki çalışmaları inceleyen Çelik, şunları belirtti:

"Uzun ve yorucu bir dönemin sonunda mutlu ana yaklaşmış bulunuyoruz. Yarın saat 17.00'de Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Meclis Başkanımızın, yurt dışından 12 bakanın ve yine birçok yabancı misyon temsilcisinin katılacağı, Antalyalıların ve Türkiye'nin dört bir yanından sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katılacağı muhteşem bir açılışı inşallah, EXPO'nun önemli alanlarından biri olan kongre merkezinde yapacağız. Şu tabloyu görüyorsunuz burada gerçekleşecek. 53 ülkenin katılımıyla yarın EXPO 2016 Antalya'yı hizmete koyacağız."

Bakan Çelik, EXPO 2016 sergi alanı için birçok kişi ve kuruluşun emeği olduğunu, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkesin sergi alanında emekleri bulunduğunu vurguladı.

"İnşallah yarın güzel bir açılışta bu güzel alan ve bu imkanlar hem Antalyalıların hem Türk turizminin hem Türkiye'de bütün çocukların hizmetine sunulmuş, açılmış olacak" ifadesini kullanan Çelik, EXPO 2016 Antalya'nın, 23 Nisan'da Ankara'nın yoğun gündemi nedeniyle bir gün öncesinde 22 Nisan'da açılacağını belirtti.

23 Nisan etkinliklerinin de EXPO alanında yapılacağına dikkati çeken Çelik, 6 ay boyunca EXPO 2016 Antalya sergi alanında yoğun etkinliklerin devam edeceğini vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.