Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Farklı Bir Lig

Farklı Bir Lig

Ligimiz 2014-15 sezonuna, artısıyla eksisiyle hazır, bu yıl her anlamda değişik, farklı bir lig yaşayacağız. Avrupa ligleri yavaş yavaş sezonu açarken, yaklaşık bir hafta sonra bizlerde merakla beklediğimiz sezonu açmış bulunacağız. Geçen yıla göre neden farklı bir lig bizi bekliyor kısaca değinmek istedim.

İlk olarak Passolig uygulamasında, tüm takımlarla anlaşma sağlandı. Artık Spor Toto Süper Lig’de tüm takımların maçlarına girişler Passolig kart ile sağlanacak. İlk bakıldığında ve kart elinize alıncaya kadar sancılı bir dönem olsa da getirdiği yenilikler güzel olacak gibi. Özellikle derbilerde rakip tribüne giren taraftarlar ve çıkan olaylar bu sayede engellenmiş olacak. Bir diğer yeniliği ise T.C Numaralarımız kartlara tanımlı olduğundan olay çıkartan kişilerin tespiti men edilmesi daha kolay olacak bir diğer ayrıcalık ise tribünlerin tamamen kapatılmaması, sadece olay ya da taşkınlık ya da toplu küfrün olduğu kısımların kapatılması olacak ki bu da özellikle kombine bilet alırken dikkat edilesi hususlardan biri, çünkü bu yıl tribünlerde ceza konusunda çok daha titiz davranılacak.

Bir diğer uygulama ise tehlikeli bölgelerden kullanılacak duran toplarda bu yıl ilk kez ülkemizde uygulanacak olan 2014 Dünya kupasında gördüğümüz sprey boya sistemi olacak ki baraj bozma konusunda master yapan ligimizde çok faydalı bir uygulama olacaktır.

Ligimize gelen özellikle hücum oyuncularına bakarsak,  bu yıl çok gollü maçlar izleyecek gibiyiz. Özellikle  Beşiktaş Chelsea’ den Demba ba, Trabzonspor Benfica’dan Cardozo, Fenerbahçe A.Madrid’ten Diego,  Bursaspor Milan’dan Traore,  Eskişehirspor Benfica’dan Rogelio Mori ve şehrimizin takımı Torku Konyaspor Getafe’den Marica, Luzern’den Rangelov, Porto’dan Djalma ve Udinesse’den Torje transferleri hem ligin gol ortalamasını hem de kaliteyi bir çıta yukarıya taşıyacak gibi.

Süper ligde; Beşiktaş, Torku Konyaspor, Kasımpaşa, Eskişehirspor, Sivasspor ve Karabükspor yeni sezona hoca değiştirmeden girerek istikrar sağlama adına yol kat eden takımlar oldular. Yeni sezona girerken 18 takımdan sadece 5 tanesi yabancı hoca ile yola başlarken Sadece Galatasaray ve Trabzonspor yeni sezona yurtdışından hoca transfer ederek giriyorlar.

Ülkemize son dönemde birçok modern tesis ve futbol sahaları inşa edildi, edilmeye devam ediliyor. Bu yeniliklerde ülke futbolunun gelişimini seyir zevkini futbol kalitesini önemli derecede etkileyecek, işte bu modern stadyumlardan biride şehrimize inşa edildi Konya şehri için yeni sezona ayrı bir umutla bakmalarını sağlıyor.

Bir diğer değişiklik ise, geçtiğimiz sezon ki yabancı oyuncu kuralının en azından daha mantıklı hale getirilerek değiştirilmesi artık kural nedeniyle ilk on birde oynayamayan yabancı oyuncular en azından kulübede kendisine yer bulabilecek ve yabancı bir oyuncunun çıkması ile hamle oyuncusu olarak oyuna dahil olabilecekler.

Saha kapanmasında, Konyalı sporseverler için küçük bir hatırlatma; Yeni tribünler sahaya yakın olduğundan, bir anlık öfkeyle sahaya yabancı cisim atmayalım. Sonuçları biraz ağır olabilir…

Hakem hatalarının hakem hatası olarak kaldığı, art niyet olmadan, hak yenmeden, emek çalınmadan,  hak edenin ipi göğüslediği bir sezon geçirmek dileklerimle…

Başarılar Türkiye, Başarılar Torku Konyaspor…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR