"Farklı Coğrafyaların Kadınları" Bursa'da buluştu

"Farklı Coğrafyaların Kadınları" Bursa'da buluştu
AK Parti Osmangazi İlçe Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türkiye'nin çeşitli illerinde ve sınır bölgelerinde yaşayan 120 kadını, "Farklı Coğrafyaların Kadınları" etkinliğinde bir araya getirdi

BURSA (AA) - AK Parti Osmangazi İlçe Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türkiye'nin çeşitli illerinde ve sınır bölgelerinde yaşayan Afganistan, Suriye, İran, Irak ve Kırım uyruklu 120 kadının katılımıyla "Farklı Coğrafyaların Kadınları" başlıklı etkinlik düzenledi.

AK Parti Osmangazi İlçe Kadın Kolları Başkanı Sibel Bedir Kara, Merinos Göl Park'ta düzenlenen programın açılışında yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türkiye'de ve sınır bölgelerinde yaşayan yabancı uyruklu kadınlarla bir araya geldiklerini belirtti.

Afganistan, Suriye, İran, Irak ve Kırım'dan gelen Türkmenlerle kardeşlik mesajı vermeyi hedeflediklerini ifade eden Kara, "Burada eşleri vefat etmiş, çocukları yetim kalmış birçok bayanımızla birlikte, onları bir nebze mutlu etmek ve birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı vermek adına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir organizasyon düzenledik" diye konuştu.

Kara, kadınların evlatlarına kol kanat germe vasfını tüm coğrafyalarda gösterdiğini dile getirerek, "Bir çocuk babasız kalabilir ama annesiz kalamaz. Yaşanan savaşlarda mağdur olanları korumak ve birlik beraberlik olmak adına hepimiz kenetlenmek ve çok daha iyi bir Türkiye için onlara sahip çıkmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.