Fas'ta "Hint keneviri"yle mücadele

Fas'ta "Hint keneviri"yle mücadele
BM Uyuşturucu Kontrol Kurulu üyesi Tevfik:- "Fas'ın Hint keneviri tarım alanlarını azaltmasını takdirle karşılıyor ve çalışmalarına devam etmesini istiyoruz"

RABAT (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Uyuşturucu Kontrol Kurulu üyesi Celal Tevfik, Fas'ın Hint keneviri tarım alanlarını azaltmasını takdirle karşıladıklarını ve çalışmalarına devam etmesini istediklerini söyledi.

Celal Tevfik, Fas'ın Rabat kentinde düzenlediği basın toplantısında, BM Uyuşturucu Kontrol Kurulu'nun hazırlayıp sunduğu yıllık raporla ilgili bilgi verdi. Tevfik, "Fas'ın Hint kenevir tarım alanlarını azaltılmasını takdirle karşılıyor ve çalışmalarına devam etmesini istiyoruz" dedi.

Rapora göre, Fas'ın dünyada Hint keneviri üretimi yapan ülkeler arasında Afganistan'dan sonra ikinci sırada yer aldığına dikkati çeken Tevfik, "Uyuşturucu ekilen alanların azaltılmasında, uyuşturucu tacirleri ile mücadele ve koruma programlarının iyileştirilmesinde ölçülü ve dengeli bir yaklaşım gözetilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Tevfik, dünya uyuşturucu kaçakçılık ağı için Fas'ın geçiş kapılarından biri addedildiğine vurgu yaparak, "Özellikle kokain kaçakçılığında Fas, Latin Amerika ülkelerinden Sahra Altı Afrika ülkeleri ile Avrupa'ya transfer noktalarından biri" değerlendirmesinde bulundu

Uyuşturucu üretiminin kontrolünde yaşanan sıkıntılar ve pek çok ülkede bunun kullanımına ilişkin kanun çıkarılmasının da zor olduğunu aktaran Tevfik, dünyada işlenmiş uyuşturucunun yayılma oranının artmaya devam ettiğini kaydetti.

Faslı yetkililer, uyuşturucu kaçakçılığını engellemek ve daha çok ülkenin kuzeyinde yetiştirilen Hint keneviri tarım alanlarını azaltmak için çalıştığını açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.