Fenerbahçeli futbolcu Caner Erkin hakkında takipsizlik

Fenerbahçeli futbolcu Caner Erkin hakkında takipsizlik
Üsküdar'da, kullandığı otomobiliyle kaza yaparak bir kişinin yaralanmasına sebebiyet verdiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Fenerbahçeli futbolcu Caner Erkin hakkında takipsizlik kararı verildi

İSTANBUL (AA) - Üsküdar'da, kullandığı otomobiliyle kaza yaparak bir kişinin yaralanmasına sebebiyet verdiği gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Fenerbahçeli futbolcu Caner Erkin hakkında takipsizlik kararı verildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen takipsizlik kararında, olay tarihinde sürücü Fatih Özyer'in kullandığı aracın Üsküdar'da D-100 karayolunda seyir halindeyken, aynı istikamette seyreden Caner Erkin'in kullandığı araca çarptığı anlatıldı.

Takipsizlik kararında, çarpma sonucunda sürücü Özyer'in kullandığı aracın takla atarak yoldan çıktığı belirtilerek, kazada Özyer'in yaralandığı kaydedildi.

Özyer'in ifadesine de yer verilen takipsizlik kararında, şüphelinin olay günü Ünalan Köprüsü altından Boğaziçi Köprüsü istikametine seyir halindeyken, plakasını hatırlamadığı bir araç ile çarpıştığını ve yaralandığını belirterek, diğer aracın sürücüsü hakkında şikayetçi olduğunu söylediği belirtildi.

Takipsizlik kararında, kaza tespit tutanağına göre, kazanın meydana gelmesinde müşteki şüpheli Özyer'in şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymaması nedeniyle asli kusurlu olduğu, diğer sürücü Caner Erkin'in ise kusurunun bulunmadığının belirtildiği aktarıldı.

Kazanın, sürücü Özyer'in kusuru nedeniyle meydana geldiği belirtilen takipsizlik kararında, Caner Erkin hakkında başlatılan "taksirle yaralama" suçu yönünden takipsizlik kararı verildiği kaydedildi.

Takipsizlik kararında, şunlar kaydedildi:

"Her ne kadar Caner Erkin aracında meydana gelen gelen maddi hasar nedeniyle sürücü Fatih Özyer'den şikayetçi olmuş ise de, TCK'da maddi hasarlı trafik kazalarının suç olarak düzenlenmediği, olayda trafik güvenliğini tehlikeye düşüren bir eylem bulunmadığı ve Erkin'in hukuk mahkemesinde tazminat davası açma hakkının saklı olduğu anlaşılmış olup, müsnet suçun Fatih Özyer yönünden de takipsizliğine karar verilmiştir."

Üsküdar'da 22 Ocak'ta meydana gelen kazada, Fenerbahçeli futbolcu Caner Erkin, takım arkadaşı Uygar Mert Zeybek'in de içinde bulunduğu otomobiliyle seyir halinde iken, aynı istikamette ilerleyen bir başka araçla çarpışmıştı.

Caner Erkin ve Uygar Mert Zeybek'in yara almadan atlattıkları kazada, diğer araç sürücüsü Fatih Özyer yaralanmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da, birbirlerinden şikayetçi olan Erkin ve Özyer hakkında "trafik güvenliğini tehlikeye sokma" ve "taksirle yaralama" suçlarından soruşturma başlatmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.