Ferguson olaylarında bir Türk de gözaltında...

Ferguson olaylarında bir Türk de gözaltında...
Amerika Birleşik Devletleri'nde Ferguson öfkesi dinmiyor. Ülkenin bir çok farklı kentinde, 18 yaşındaki siyahi silasız genç Michael Brown’u öldüren polis memurunun aklanmasına ilişkin alınan karar protesto ediliyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Fergusonöfkesi dinmiyor. Ülkenin bir çok farklı kentinde, 18 yaşındaki siyahi silasız genç Michael Brown’u öldüren polis memurunun aklanmasına ilişkin alınan karar protesto ediliyor.

Polis ve halk çoğu kez karşı karşıya gelirken, polis bazı göstericileri göz altına alıyor. Bu kez polis gözaltılarından bir Türk de nasibini aldı. New York'ta Union Meydanı'nda başlayan protestolarda, Olcay Şaşan adlı bir Türk gözaltına alındı. Şaşan, Union Meydanı'nda, sezonluk hediyelik eşya dükkânı işletiyordu. Şaşan'ın, protestocularla kaldırımdan yürüdüğü gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtildi. Şaşan'ın tutuklanma anları kameralara yansıdı, elleri arkadan kelepçelenen şaşan gazetecilere ismini söyledi.

ABD genelindeki protestolar, bir haftayı aşkın süredir devam ediyor. Siyahi genci öldüren polis memuru Darren Wilson, pazar günü baskılara dayanamayarak görevini bıraktığını açıklamıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.