Fetih hareketi ile FHKC arasında "ödenek gerginliği"

Fetih hareketi ile FHKC arasında "ödenek gerginliği"
Abbas'ın FHKC'ye milli fondan tahsis edilen ödeneği durdurması Fetih hareketi ile FHKC arasında gerginliğe neden oldu

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'ne (FHKC) milli fondan tahsis edilen ödeneği durdurması Abbas liderliğindeki Fetih hareketi ile FHKC arasında gerginliğe neden oldu.

Gazze'de, kararı protesto etmek isteyen FHKC destekçisi bir grup Abbas aleyhine sloganlar atıp, resimlerini ateşe verirken Fetih hareketi bu duruma tepki gösterdi.

Fetih Hareketi Merkez Komitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Abbas'ın resimlerinin yakılması "ulusal çizgi dışına çıkan bir tavır" olarak değerlendirdi.

"Nefret uyandıran bu hareketi tüm Filistin halkı adına kınıyoruz." denilen açıklamada, FHKC yöneticileri durumu gözden geçirmeye, destekçilerinin faillerini sorgulamaya ve ulusal çizgi etrafında birleşmeye davet edildi.

Öte yandan FHKC Siyasi Büro üyesi Cemil Mizhir ise Abbas'ın resimlerinin yakılmasını "münferit olaylar" olarak nitelendirdi.

AA muhabirine konuşan Mizhir, FHKC olarak Filistinlilere ait sembolleri hedef alan saldırıların tümünün karşısında olduklarını belirterek, "Bu tür münferit olayları kınıyoruz." dedi.

Mizhir ayrıca FHKC'nin ulusal kuralları çiğneyen her türlü adımın karşısında yer alan bilinen tavrının süreceğini vurguladı.

Fetih Hareketi Sözcüsü Usame el-Kavasmi ise son günlerde bazı FHKC yöneticilerinin dilinden yapılan açıklamalar ile kabul edilemez sorumsuz bazı hareketlerin neden olduğu gerginlikten duyulan rahatsızlığı dile getirdi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) önceki gün Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Filistin Milli Fonu'ndan kendilerine tahsis edilen ödeneği durdurduğunu açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.