FETÖ'nün darbe girişimini dünyaya anlatacaklar

FETÖ'nün darbe girişimini dünyaya anlatacaklar
AK Parti Konya İl Gençlik Kolları üyeleri, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin 8 dilde anlatıldığı belgesel ile bazı ülkelerde Türkiye aleyhine oluşturulmak istenen algıyı değiştirmeyi hedefliyor

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi, AK Parti Konya İl Gençlik Kolları üyelerinin 8 dilde hazırladığı belgeselle dünya kamuoyuna anlatılacak.

Belgeselde, AK Parti iktidarının 14 yılda ülkeye kazandırdığı yenilikler ve yatırımlar anlatılıyor. Türkiye'nin hızla ilerleme kaydettiği aktarılan videoda, bu ilerlemeyi engellemek isteyenlerin terör ve çeşitli yollarla müdahalesi ile milli iradenin, siyasi iktidarın buna karşı verdiği mücadele yer alıyor.

Belgeselin ana temasını oluşturan 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin ise o gece yaşananlar tüm detaylarıyla gözler önüne seriliyor.

Yapımda; Meclisin darbeci hainlerce bombalanması, Genelkurmay önündeki hareketlilik, helikopterlerden halkın üzerine ateş açılması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halka çağrısı, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün darbeciler tarafından kesilmesi ve halkın buna karşı verdiği mücadele, milletin sokaklara dökülmesi, müzik ve efektlerle anlatılıyor.

"Kamuoyu oluşturmayı hedefliyoruz"

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Said Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi, milletin büyük direnişiyle iradesine sahip çıktığını söyledi. Milletin darbeye karşı verdiği mücadelenin unutulmayacağını vurgulayan Çelik, o gece yaşananların dünyada da tüm gerçekliğiyle bilinmesi gerektiğini dile getirdi.

Çelik, şehitleri ve gazileri unutmamak, halkın ortaya koyduğu destansı mücadeleyi tüm görselliğiyle yansıtmak için çalışma başlattıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"15 Temmuz akşamı yaşananlarla ilgili birçok ülkede manipülasyon yapıldı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı diktatör gibi gösterme gayretini gördük. Darbe teşebbüsünde bulunan FETÖ'yü masum gösterme çabası var. Dünya kamuoyundaki bu yanlış algı operasyonuna cevap olması için 15 Temmuz'da yaşananları 8 dilde anlatan belgesel yaptık. Dünyada en çok kullanılan dilleri ve bölgeleri dikkate alarak, dil tercihinde bulunduk. Yurt dışındaki basın kuruluşlarına göndereceğiz. Oluşturduğumuz iletişim kanalları ve sivil toplum kuruluşları marifetiyle de o ülkelerde kamuoyu oluşturmayı hedefliyoruz. Gençlerce 15 Temmuz'un daha iyi anlaşılmasını istiyoruz. Ülkemiz aleyhine yapılan manipülasyona aldanmaması için gerçekleri ortaya koymaya çalışacağız. Sosyal medya üzerinden paylaşımlara başladık."

Yabancı öğrenciler de görev aldı

Belgeseli Konya'da eğitim gören yabancı öğrencilerin katkılarıyla hazırladıklarını aktaran Çelik, "Yabancı öğrencilerden, ülkelerinde 15 Temmuz darbe girişiminin farklı algıladığını öğrendik. Türkiye'yi gerçek anlamda anlatmak isteyen gençlerin talebiyle bir araya gelindi. Belgeseldeki metin çevirileri ve dublajlar, yabancı öğrenci arkadaşlar tarafından yapıldı. Teknik çalışmayı da teşkilat görevlisi arkadaşlarımız üstlendi." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.