Konya için veriler paylaşıldı! Yarına dikkat! - 5 Mayıs hava durumu

Konya için veriler paylaşıldı! Yarına dikkat! - 5 Mayıs hava durumu
 Muhabir
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaptı. İşte 5 Mayıs Konya hava durumu…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Konya’da yarın beklenen kuvvetli sağanak yağışın aralıklarla etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağış nedeniyle meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

HAVA SICAKLIĞI

Konya’nın 31 ilçesinde yarın için sağanak yağış gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Konya'nın güneydoğu kesimleri ile Aksaray ve Niğde çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Zirai Don Tehlikesine Dikkat! 05.05.2024 Pazar gününden itibaren hava sıcaklığının hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Buna bağlı olarak bölgede (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) Pazar akşam saatlerinden itibaren 07.05.2024 Salı gece saatlerine kadar hafif zirai don hadisesi bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerde bulunan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre; Konya’da yarın (5 Mayıs) havanın 12 derece sağanak yağışlı olacağı belirtildi.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, tarafından yapılan son tahmine göre Konya'nın merkez ve taşra ilçelerinde en düşük ve en yüksek sıcaklık dereceleri şu şekilde paylaşıldı;

h1.png

h2.png

h3.png

h4.png

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.