FIFA Başkanı Sepp Blatter istifa etti

FIFA Başkanı Sepp Blatter istifa etti
FIFA Başkanı Sepp Blatter istifa edeceğini açıkladı.

FIFA Başkanı Sepp Blatter tekrar başkanlığa seçildikten 3 gün sonra yaptığı açıklamada ise istifa kararı alacağını ve FIFA'nın en kısa zamanda olağanüstü kongreye gideceğini açıkladı. Başkanlığının herkes tarafından desteklenmediğini belirten Blatter, "FIFA ve çıkarlarına çok fazla bağlıyım. FIFA'ya her şeyden çok değer verdim. FIFA ve futbol için en iyisi ne ise sadece onu yapmak istiyorum. FIFA'nın derin bir revizyona ihtiyacı var. Bu nedenle görevimden istifa edeceğim. FIFA'ya yeni bir başkan seçilmesi için olağanüstü kongreyi en kısa sürede toplayacağım. Seçim yapılana kadar görevimi sürdüreceğim. Beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen FIFA Olağan Kongresi öncesinde önemli FIFA üyelerinin konakladığı otel basılmış ve 7 FIFA yöneticisi gözaltına alınmıştı. Aynı gün gerçekleşen 2. operasyonda ise FIFA'nın Zürih'teki merkezine yine polisler baskın düzenlemiş ve çok sayıda belgeye el koymuştu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.