Filistinli milletvekillerinden meslektaşlarına destek

Filistinli milletvekillerinden meslektaşlarına destek
Filistinli vekiller, meslektaşları hakkında çıkarılan gözaltı kararını protesto etti

GAZZE (AA) - Filistinli milletvekilleri, meslektaşları Necat Ebu Bekir hakkında çıkarılan gözaltı kararını protesto etti.

Fetih, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) ve Hamas gibi farklı gruplara mensup milletvekilleri, Gazze'deki meclis binası önünde yaptıkları basın açıklamasında, meslektaşları hakkında verilen kararın iptal edilmesini istedi.

Filistin Meclisi Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, "Milletvekili arkadaşımız 3 gündür mecliste kuşatma altında tutuluyor ve tek suçu görevini yerine getirmek olan Ebu Bekir, emniyet güçleri tarafından gözaltına alınmaya çalışılıyor. Kendisi, bazı milletvekilleri ve ailesiyle birlikte parlamentoda eylem yapmak zorunda bırakılıyor" dedi.

Bahr, başsavcının milletvekilini soruşturmaya çağırması ve hakkında gözaltı kararı çıkarmasının "dokunulmazlığına ilişkin yasalara" da aykırı olduğunu ifade etti.

Batı Şeria'da yer alan Ramallah kentindeki milletvekili Ebu Bekir de telefon aracılığıyla katıldığı basın açıklamasında, "Başsavcının yargılanmasını istiyorum çünkü bir milletvekiline yönelik saldırı, Filistin halkının tüm kesimlerine yapılmış sayılır" ifadelerini kullandı.

Ebu Bekir, meclisin aktif bir şekilde çalışması ve maruz kaldığı bu haksızlığın sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

Başsavcılık, yürürlükte olan ceza kanunu uyarınca suç işlediğini gerekçe göstererek, Filistinli vekil hakkında gözaltı kararı çıkarmıştı. Hakkındaki kararı protesto etmek için 3 günden bu yana parlamentoda oturma eylemi yapan Ebu Bekir'in, buradan çıktığı anda gözaltına alınacağı belirtiliyor.

Milletvekiline yöneltilen suçlama başsavcılık tarafından net olarak açıklanmazken Ebu Bekir, kendisinin Batı Şeria'daki okullarda yapılan grevler karşısındaki tutumu nedeniyle böyle bir karar alındığını iddia ediyor.

Yönetimi en çok eleştiren Fetih Hareketine mensup milletvekillerinden Ebu Bekir, daha önce de Filistinli bazı yöneticiler ile bakanları "yolsuzluk" yapmakla suçlamış

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.