Filistinli öğretmenlerin iş bırakma eylemi

Filistinli öğretmenlerin iş bırakma eylemi
Maaşlarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için yaklaşık iki haftadır iş bırakma eylemi yapan öğretmenler, gösteri düzenledi

RAMALLAH (AA) - Batı Şeria’da Filistinli öğretmenlerin, istekleri hükümet tarafından yerine getirilmediği gerekçesiyle 10 Şubat’ta başlattığı iş bırakma eylemini sürdürüyor.

Ramallah kentindeki bakanlar kurulu binası önünde toplanan binlerce öğretmen, maaşlarına zam yapılması ve çalışma koşularının iyileştirilmesi yönündeki taleplerinin hükümet tarafından yerine getirilmediği gerekçesiyle gösteri yaptı.

AA muhabirine konuşan öğretmen Rabi Kadus, 2 bin 800 şekel (yaklaşık 700 dolar) maaş aldığını ve bu paranın ailesini geçindirmeye yetmediğini ifade etti.

Kadus, öğretmenlerin maaşlarına zam yapılması ve terfi yolunun açılması için yetkililere çağrıda bulundu.

Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah ise yaptığı yazılı açıklamada, öğretmenlerin haklarını desteklediğini belirterek, hükümetin Öğretmenler Birliği ile varılan anlaşmayı uygulamaya kararlı olduğunu vurguladı.

Batı Şeria'daki okullarda görev yapan öğretmenler, yaklaşık iki haftadır hak talebiyle grevler ve gösteriler düzenliyor. Filistinli öğretmenler, maaşların arttırılması, uzmanlık alanlarına göre ek maaş uygulamasının getirilmesi, çocuklarının üniversitelerde ücretsiz eğitim alması ve emeklilik kanununda düzenlemeye gidilmesi taleplerinde bulunuyor.

Filistin Eğitim ve Öğretim Bakanlığı verilerine göre, 1 milyon 200 bin öğrencinin bulunduğu Batı Şeria ve Gazze'de yaklaşık 37 bin öğretmen görev yapıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.