Foça'da askeri araca saldırı davası

Foça'da askeri araca saldırı davası
İki askerin şehit olduğu 12 askerin yaralandığı saldırıyla ilgili 2'si tutuklu 10 sanığın yargılanmasına devam edildi

İZMİR (AA) - Foça ilçesinde 2012 yılında 2 askerin şehit olduğu, 12 askerin yaralandığı servis aracına yönelik bombalı saldırıyla ilgili 2'si tutuklu 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık Yunus Çiçek yer almazken, taraf avukatları hazır bulundu.

Sanık Şevket ve Şeyhmuz Rabindüz'ün avukatı Hüseyin Karaboğa, davanın uzatılmasından müvekkillerinin mağdur olduğunu belirtti.

Sanık İsmail Avcı ve Kaysi Işık'ın avukatı İrfan Karakeçili ise savcının müvekkillerinin beraat yönündeki talebine katıldığını ifade ederek, PKK terör örgütüyle bir bağlantı ve empatisi olmayan müvekkillerinin beraatini talep etti.

Mahkeme Başkanı Mümtaz Erdoğan, Hande Kafalı'nın davaya katılma talebinin kabulüne, Yunus Çiçek ve Hasan Deliktaş'ın tutukluluk hallerinin devamına ve bir sonraki duruşmada hazır bulundurulmasına karar verdi.

Erdoğan, ayrıca mazeretlerini sunan avukatların bir dahaki duruşmaya katılmaları için çağrı kağıdı yazılmasına, mazeretsiz olarak oturuma gelmedikleri takdirde haklarında İzmir Barosu ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacağına dair şerh yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Foça'da 9 Ağustos 2012 tarihinde askeri servis aracına yönelik bombalı saldırıda 2 asker şehit olmuş, 12 asker yaralanmıştı. Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 2 Eylül 2012'de uygulama noktasında durdurulan araçta bulunan terör örgütü üyeleriyle çıkan çatışmada da 1 polis memuru şehit olmuş, 1 polis ve 1 uzman çavuş yaralanmıştı. Burada çatışmaya girenlerin, Foça'daki saldırıyı gerçekleştiren teröristler olduğu belirlenmişti.

Foça’nın Maltepe köyünden 6 Ağustos’ta ayrılan Yusuf Kafalı (55) ve Zekeriya Toksuz (55) ve Yeni Bağarası köyünden Bahrin Şirin’den (46) haber alınamamış, üç çiftçi bir gün sonra bölgedeki bir tarlada başlarına ve karınlarına isabet eden 3′er kurşunla öldürülmüş olarak bulunmuştu. Üç çiftçinin, Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde ölü ve yaralı ele geçirilen terör örgütü PKK üyelerince öldürüldüğü, sağ olarak yakalanan teröristin itirafları sonrasında tespit edilmişti.

Olayı soruşturan TMK 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Sinan Taşkın'ın hazırladığı iddianamede, eylemi PKK/KCK terör örgütünün "askeri kolu" TAK'ın üstlendiği belirtilmişti.

Tutuklu sanıklar Yunus Çiçek'e 30 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl, Hasan Deliktaş için 26 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl istenirken tutuksuz yargılanan sanıklardan Şevket Rabindüz'e 26 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl, Şehmuz Rabindüz'e 26 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl, Faruk Kayli'ya 26 kez ağırlaştırılmış müebbet, Reşit Ertuğrul, Kamil Solak ile Ali Yapan'a 16'şar yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Terör örgütü üyelerini, araçlarıyla Antalya'nın Kemer ilçesine götürdükleri iddiasıyla Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesinde "terör örgütüne yardım etme" suçlamasıyla yargılanan İsmail Avcı ve Kaysı Işık'ın dosyası ise bu dosyayla birleştirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.