Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault:

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault:
''Biz bütün dini ibadet yerlerine herkesin ulaşabilme özgürlüğünü savunuyoruz. Kudüs, üç büyük din Müslüman, Hristiyan ve Musevi bütün inançlara aittir.''

PARİS (AA) - Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, ''Biz bütün dini ibadet yerlerine herkesin ulaşabilme özgürlüğünü savunuyoruz. Kudüs, üç büyük din Müslüman, Hristiyan ve Musevi bütün inançlara aittir.'' dedi.

Ayrault, Meclis genel kurulunda yaptığı konuşmada, Fransa'nın, Kudüs'teki kutsal ibadet yerleriyle ilgili durumun devam etmesinden yana olduğunu belirtti.

Fransa'nın Kudüs ile ilgili tutumunun çok açık olduğunu, bu tutumun değişmeyeceğini dile getiren Ayrault, "Biz bütün dini ibadet yerlerine herkesin ulaşabilme özgürlüğünü savunuyoruz. Kudüs, üç büyük din Müslüman, Hristiyan ve Musevi bütün inançlara aittir.''diye konuştu.

Ülkesinin, UNESCO yürütme kurulunda 14 Nisan'da Arap ülkelerinin girişimiyle kabul edilen karar tasarısına verdiği desteğe de değinen Ayrault, ''Fransa, diğer Avrupalı ülkelerle birlikte UNESCO'da Doğu Kudüs'te kutsal ibadet yerleri ile ilgili statükonun devam etmesiyle ilgili karar tasarısına, bu konudaki politikası yüzünden 'evet' dedi. Bunun dışında bu oylamaya bir anlam yüklenmemeli.'' ifadelerini kullandı.

Ayrault, ülkesinin 30 Mayıs'ta İsrail-Filistin krizi ile ilgili olarak bakanlar seviyesinde uluslararası bir toplantı düzenleyeceğini de kaydetti.

Öte yandan Ayrault, pazar günü İsrail ve Filistin'e ziyaret gerçekleştirecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.