Fransız gazeteci ve yazarlar Bodrum'da

Fransız gazeteci ve yazarlar Bodrum'da
Muğla'nın Bodrum ilçesinde hazırlanan tanıtım projesi kapsamında Fransa'nın 6 şehrinden ilçeye gelen 35 gazeteci, sosyal medya fenomeni ve blog yazarları, düzenlenen toplantıda bir araya geldi

MUĞLA (AA) - Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Başkanı Mehmet Kocadon, ilçenin tanıtımı için gelen 35 Fransız gazeteciyle toplantı düzenledi.

Bodrum Belediyesi ve TAV Havalimanları iş birliğiyle ilçede turizm faaliyetlerini ve sezonu hareketlendirmek amacıyla 30 Mart-15 Haziran tarihlerinde, 12 ülkeden yaklaşık 700 turizm seyahat haberleri yazan gazeteci, sosyal medya fenomeni ve internet blogger'ları Bodrum'a davet edildi.

Fransız gazeteciler öncelikle Bodrum Belediyesi Trafo Bodrum Cafe'de, belediyenin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya katıldı.

Mehmet Kocadon, toplantıda yaptığı konuşmada, Bodrum'un tarihiyle, kültürüyle güzel bir ilçe olduğunu söyledi.

Türklerin misafirperver olduğunu ifade eden Kocadon, "İnanıyorum ki sizin yazılarınızla Bodrum'u tercih edecek Fransız turistlere elimizden geldiği kadar misafirperverliğimizi ve hoşgörümüzü göstereceğiz. Her ne kadar Bodrum Belediye Başkanı olsam da ben de bir Fransız tatil köyü sahibiyim. Aynı zamanda 24 yıldır sizleri Bodrum'da ağırlamaktan dolayı da mutluyum." dedi.

Başkan Kocadon, sığınmacı ve mültecilere ilişkin sorulan bir soruya ise "Geçen yıl mülteciler Bodrum'a geldiler. Onlar Bodrum'da hiçbir asayiş olayına karışmadı ve tek gelme nedenleri vardı, o da umuda yolculuktu. Şu anda yapılan son anlaşmayla artık Bodrum'a gelmiyorlar, şu anda yoklar." yanıtını verdi.

- "Terör insanlık ayıbı"

Türkiye'de ve dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan terör olaylarına da değinen Mehmet Kocadon, terörün bir insanlık ayıbı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"İnsanlık ayıbı olarak düşündüğümüz terör, dünyanın her yerinde var. Avrupa'nın birçok ülkesinde yaşanan acılar maalesef Türkiye'de de yaşandı. Ama bu demek değildir ki turizm Türkiye'de bitecek. Bugün Avrupa'nın birçok ülkesiyle birlik, beraberlik içinde el ele vererek bu insanlık ayıbı terörü lanetliyoruz."

Kocadon, konuşmasının sonunda iki yanında duran Fransız misafirlerle el ele tutuşarak, birliktelik mesajı verdi.

- "Burada tedirgin değiliz"

Fransa Turizm Gazetecileri Derneği Başkanı Philippe Moachon da Bodrum'da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Bodrum'da kaliteli turistin olabileceğini göstermek için Fransız gazeteciler olarak ilçeye geldiklerini ifade eden Moachon, "Hepimiz turizm gazetecisiyiz. Fransa'ya döndüğümüze özel dergilerde buradaki izlenimlerimizi yansıtacağız. Bir kısmımız yazılı basında yazacak, bir kısmımız da televizyonlarda ve diğerleri de internet ortamında yazacaklar." diye konuştu.

Türkiye'de tedirgin olmadıklarına işaret eden Philippe Moachon, "Biz burada tedirgin değiliz ve 35 gazeteci olarak buraya geldik. Türkiye'deki havalimanları çok daha güvenli. Çünkü sizde havalimanlarına girerken birkaç tane yoklama var, ama bizde o da yok. Havalimanlarınız Fransa'dan daha güvenli." şeklinde konuştu.

Toplantıda, Bodrum'un tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin görseller eşliğinde tanıtıldığı slayt gösterisi sunuldu. Ayrıca ilçede 27 yıldır düzenlenen "Bodrum Cup Uluslararası Ahşap Yelkenli Yarışları"nın tanıtım filmi de izlendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.