Galatasaray Daikin, CEV Kupası finalinde avantaj arayacak

Galatasaray Daikin, CEV Kupası finalinde avantaj arayacak
- Sarı-kırmızılı kadın voleybol takımı, final ilk maçında yarın Rus ekibi Dinamo Krasnodar'ı konuk edecek- Burhan Felek Voleybol Salonu'ndaki müsabaka saat 19.00'da başlayacak


İSTANBUL (AA) - Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı, CEV Kupası finalinin ilk maçında yarın Rusya temsilcisi Dinamo Krasnodar'ı ağırlayacak.

Rövanş öncesi avantajlı bir sonuç elde etmeye çalışacak olan sarı-kırmızılı ekip, taraftarının da desteğiyle Dinamo Krasnodar'ı set vermeden mağlup edebilmenin hesaplarını yapıyor.

Burhan Felek Voleybol Salonu'nda oynanacak Galatasaray Daikin-Dinamo Krasnodar müsabakası, saat 19.00'da başlayacak.

CEV Kupası'nda şampiyonluğa uzanacak ekip, 2 Nisan Cumartesi günü Rusya'da yapılacak rövanş karşılaşmasında belli olacak.


- İkinci kez finalde


CEV Kupası'nı müzesine götürerek Avrupa kupalarındaki ilk şampiyonluğunu elde etmeyi hedefleyen Galatasaray Daikin, bu kulvarda tarihinde ikinci kez final oynayacak.

Daha önce 2011-2012 sezonunda da CEV Kupası finaline yükselen sarı-kırmızılılar, İtalyan ekibi Yamamay'la karşı karşıya gelmişti.

İlk maçı İstanbul'da 3-1 kazanan Galatasaray Daikin, rövanşı aynı sonuçla kaybederken, altın seti 15-9 üstün tamamlayan İtalya ekibi, kupanın sahibi olmuştu.

Galatasaray Daikin ayrıca, Avrupa kupalarında daha önce bir kez Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final organizasyonuna katılıp 4. olurken, CEV Kupası'nda 2, Challange Kupası'nda ise 1 kez yarı final oynadı.


- Finale namağlup geldiler


CEV Kupası finalinde kozlarını paylaşacak Galatasaray Daikin ve Dinamo Krasnodar, bu kulvarda çıktıkları onar maçta da yenilgi yüzü görmedi.

Galatasaray Daikin, 1. turda İsviçre'nin Viteos Neuchatel Üniversitesi'ni 3-2 ve 3-1, 2. turda Belçika'nın Gent takımını 3-0 ve 3-1, 3. turda ise İsviçre'nin Volley Köniz takımını 3-0 ve 3-1'lik setlerle yenerek son 8 takım arasına kaldı.

Çeyrek finalde Polonya temsilcisi Impel'i her iki maçta da 3-1 mağlup eden sarı-kırmızılılar, yarı finalde de Almanya'nın Schweriner ekibine yine her iki müsabakada da 3-0 üstünlük kurarak adını finale yazdırdı.

Rusya temsilcisi Dinamo Krasnodar ise 1. turda Belçika temsilcisi Hermes'i 3-1 ve 3-0, 2. turda Macar ekibi Linamar'ı iki maçta da 3-0, 3. turda ise Romanya temsilcisi Stiinta'yı 3-0 ve 3-1 mağlup etti.

Dinamo Krasnodar, çeyrek finalde Alman ekibi Allianz Stuttgart'ı, yarı finalde ise Azerbaycan temsilcisi Azeryol Bakü'yü set vermeden eleyerek finale geldi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.