Gara şehidinin üniversite diploması ailesine teslim edildi

Gara şehidinin üniversite diploması ailesine teslim edildi
Diyarbakır-Lice kara yolunda Ağustos 2015'te kaçırılan ve Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde yer alan Gara'da, terör örgütü tarafından alıkonularak şehit...

Diyarbakır-Lice kara yolunda Ağustos 2015'te kaçırılan ve Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde yer alan Gara'da, terör örgütü tarafından alıkonularak şehit edilen Jandarma Er Sedat Sorgun'un üniversite diploması, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent tarafından Erzurum'da yaşayan ailesine teslim edildi.

2013 yılında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi Programı Bölümünden mezun olan Gara şehidi Sedat Sorgun'un diploması ailesine teslim edildi.

Erzurum'da yaşayan Şehit Sorgun'un baba ocağını Jandarma Bölge Komutanı Semih Okyar ile birlikte ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Akın Levent, aileye diplomayı teslim etti.

Şehidin babası Nihat Sorgun, "Oğlum vatani görevini Van'da yapıyordu. 2015 yılında izin alarak Şanlıura'nın Viranşehir ilçesinde yaşayan teyzesi Halime Şehitoğlu'nu ziyaret ettikten sonra Erzurum'a dönerken Diyarbakır Lice'de yol kesen teröristler tarafından kaçırıldı. O günden itibaren kendisinden haber alamadık. Her gün gelecek diye bekledim. Ama acı haber Gara'dan geldi. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Oğlum bu diplomasını ondan geriye kalan hatırlarla birlikte bir ömür boyu saklayacağım." dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.