Gastronomi öğrencileri Konya Mutfağını deneyimledi
Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Sinoplular Gastronomi Derneği iş birliğiyle düzenlenen "Konya Mutfağı Workshop" etkinliğinde, gastronomi bölümü öğrencileri bamya çorbası, etli pilav ve irmik tatlısı yapmayı deneyimledi.
AA'nın haberine göre: Fakülte mutfağında gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilerin farklı yöresel lezzetleri tanıyarak akademik gelişimlerine katkı sağlanması amaçlandı. Hazırlanan yemekler, etkinliğe katılanlara ikram edildi.
"yöresel lezzetleri ön plana çıkarmak çok önemli"
Sinop Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasibe Yazıt, etkinliklerin öğrencilere sağladığı katkıya dikkat çekerek, "500-1000 kişilik bamya çorbası yaparken nelere dikkat edilmeli, ölçü arttıkça lezzet nasıl korunur?" gibi konuların ele alındığını belirtti.

Sinoplular Gastronomi Derneği Başkanı Muzaffer Elik ise Türk mutfağının zenginliğine vurgu yaparak, "Bugün Konya, yarın Mardin, ardından Karadeniz mutfağını ele alabiliriz. Öğrencilere bu tür pratik eğitimler vermek, meslek hayatlarında büyük bir avantaj sağlayacaktır." dedi.

Etkinliğe katılan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, öğrencileri tebrik ederek yemek ikramında bulundu.
Kaynak:Anadolu Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.