Gazeteci-Yazar İhsan Kayseri vefat etti

Gazeteci-Yazar İhsan Kayseri vefat etti
Konya basının duayen isimlerinden Gazeteci-Yazar İhsan Kayseri vefat etti

Konya basının duayen isimlerinden Gazeteci-Yazar İhsan Kayseri hayatını kaybetti. Uzun süredir rahatsızlığı bulunan ve zaman zaman tedavi gören İhsan Kayseri, 74 yaşında vefat etti.

81784301-2617724601615144-4197068240951705600-n.jpg

CUMA GÜNÜ TOPRAĞA VERİLECEK

İhsan Kayseri'nin cenazesi 25 Haziran Cuma günü, saat 10.00'da kılınacak cenaze namazını müteakiben Uluırmak Mezarlığı'nda defnedilecek.

e4ln18dxeaqvh9n-1.jpg

BAŞKAN ALTAY'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay başsağlığı mesajı yayımladı.

Altay mesajında, "Bir süredir tedavi altında olan, şehrimizin kültürel hayatına büyük emeği geçen, gazeteci İhsan Kayseri’nin vefat haberini üzüntü ile öğrendim. İhsan ağabeyimize Allah’tan rahmet, yakınları ve sevenlerine başsağlığı diliyorum"dedi.

 

ihsan-kayseri.jpg

İHSAN KAYSERİ'NİN ÖZGEÇMİŞİ:

Mehmet İhsan Kayseri Konya’nın Karatay İlçesi Dedemoğlu Mahallesinde 1 Ocak 1947 günü dünyaya geldi. Babası Yusuf, annesi Fatma Şerife Kayseri’dir.

Dedesi Lütfi Efendi, babası vefat edip yetim kalınca, Konya’da görevli olan binbaşı amcasının yanına gelir. Yaklaşık 130 sene önce Konya’ya yerleşen aile soyadı kanunuyla birlikte memleketlerini kafa kağıdına yazdırır.

Hakimiyet-i Milliye ilkokulundan sonra orta ve lise eğitimini Konya Erkek Sanat Okulunda alan Kayseri yüksek tahsilini Konya Selçuk Eğitim Enstitüsünde gördü.

Okul yıllarında arkadaşı Nizamettin Yetişen sayesinde basketbol sporuyla tanışan Kayseri sonraki yıllarda ise bisiklet sporuna ilgi duydu ve milli takıma kadar yükseldi. Bisiklet sporu yaptığı yıllarda yarışların haber olması için gazeteciliğe yöneldi ve ömrüne hükmedecek mesleki tercihini yaptı. Bisiklet sırtında başarısını pekiştirmeye başladığı yıllarda bir yarış kazasında köprücük kemiği kırılınca ‘kader benim yarışmamı istemiyor’ deyip pistlere veda etti.

Neyse ki gazetecilikte de antrenmanlıydı. İyileşir iyileşmez soluğu matbaada aldı. Anadolu’da Hamle, Yeni Konya ve Yeni Meram’da kazandığı tecrübenin ardından Milliyet, Tercüman, Akdeniz Haber Ajansı, Türk Haberler Ajansı, Güneş Gazetesi Hürriyet Haber Ajansı ve Anadolu Ajansı’nda muhabir, büro şefi ve müdürlük gibi çeşitli görevlerde bulundu.

Yaygın basın çalışmalarına ara verdiği dönemlerde Konya Postası ve Yeni Gazete görevler aldı, Merhaba, Memleket, Yenigün’de köşe yazarlığı yaptı.

Basketbol, bisiklet, futbol, halter, masa tenisi, güreş, yüzme ve su topu hakemliği, merkez hakem kurulu başkanlığı gibi görevlerde bulunan Kayseri Voleybol ve Geleneksel Spor Dalları il temsilciliği yaptı.

Sürekli basın kartı sahibi olan Kayseri Konya Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Spor Yazarları Derneği gibi meslekî derneklerin yanında sivil toplum faaliyetlerinde de aktif görevler aldı.

Meslek hayatında pek çok ödüle layık görülen ve 2013 yılında Konya Gazeteciler Cemiyeti tarafından 50. Yıl Onur Ödülü ile onore edilen Kayseri, kültür dünyamıza da önemli eserler kazandırdı.

1967’de öğretmen Rahime hanımla evlenen İhsan Kayseri’nin Onur adında bir kızı ve Yusuf adında bir oğlu vardır.

KİTAPLARI

*Türk Medeniyet Tarihinde Ahilik

*Doğumunun 120. Yılında Mehmet Muhlis Koner

*Konyalı Duayen Siyasetçi Haydar Koyuncu

*Konuşa Konuşa Avukat-Yazar M. Özgen Küçükkoner’in Hayatı ve Hatıraları

*Atatürk ve Konya

*Konyalı Duayen Öğretmen Hüseyin Köroğlu

*Konyalı ‘Arif ve Etik’ Bir Hoca Arif Etik

*Konya’nın Gül Babası Avukat Mehmet Ali Apalı

*Konyalı İlahiyatçı Ahmet Gürtaş

*Milli Bisikletçi Süleyman Okur Zamana Karşı Yarışı

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.