"Gazi Osman Paşa'nın torunları" Plevne'ye gidecek

"Gazi Osman Paşa'nın torunları" Plevne'ye gidecek
Türk tarihinde önemli yer tutan Plevne Savunması'nın komutanı Gazi Osman Paşa'yı Tokatlı hemşehrileri savaşın cereyan ettiği toprakları ziyaret ederek anacak

TOKAT (AA) - "Plevne kahramanı" Gazi Osman Paşa, ölümünün 116. yılında Tokatlı hemşehrileri tarafından savaşın geçtiği topraklarda ve İstanbul'daki mezarı başında anılacak.

Devlet adamının ismini taşıyan Gaziosmanpaşa Lisesi'nin okul müdürü, müdür yardımcısı, iki öğretmeni ve mezun derneğinden yaklaşık 20 kişi, Osmanlı-Rus Savaşı sırasında büyük bir kahramanlık destanının yazıldığı Plevne kentini ziyaret edecek.

Gaziosmanpaşa Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Melih Yardımcı, okul bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bu sene Gazi Osman Paşa'nın ölümünün 116. yılı olduğunu anımsattı.

Her yıl 5 Nisan'da Gazi Osman Paşa'yı andıklarını dile getiren Yardımcı, "Gazi Osman Paşa, bizim medarı iftarımız. Osmanlı tarihinde çok kıymetli şahsiyetler, büyük askerler var ama Gazi Osman Paşa, Plevne Savaşı ile adını hem bizim tarihimize nakşetmiş hem de Tokatlı olarak bizlere büyük gurur kaynağı olmuştur." ifadesini kullandı.

Ecdatlarının savaş yaptığı yeri görerek rahmet ve minnetle anmak, dua etmek amacıyla Plevne'ye gideceklerini anlatan Yardımcı, dönüşte de İstanbul'a uğrayarak 5 Nisan'da Fatih Camisi avlusundaki mezarı başında düzenlenecek törene katılmayı planladıklarını kaydetti.

Yardımcı, gelecek senelerde başarılı öğrencileri de Plevne'ye götürmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.