Gaziantep'te FETÖ/PDY operasyonu

Gaziantep'te FETÖ/PDY operasyonu
Örgüte finans desteği sağladıkları iddiasıyla bazı dernek ve firmalara yönelik operasyonda 6 kişi gözaltına alındı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansal destek sağladıkları iddiasıyla bazı dernek ve firmalara yönelik operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Mali Şube ile Terörle Mücadele Şubesine bağlı ekipler, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgüte finans desteği sağladıkları iddiasıyla aralarında Kimse Yok Mu Derneği Gaziantep Şubesi, HÜRSİAD ile bir fabrika ile bir firmanın da bulunduğu 11 adrese erken saatlerde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Dernek ve iş yerlerindeki aramalarda çok sayıda bilgisayar, dijital belge, hard disk, çek ve senet ile mali evraklara el konuldu.

Operasyon kapsamında bir firmanın yönetim kurulu başkanı İ.H, HÜRSİAD Başkanı Z.B, Kimse Yok Mu Derneği Gaziantep Şube Başkanı F.Ç. ile bu derneğin muhasebe görevlisi B.A, bulgur fabrikası sahibi O.Ç. ve ismi henüz öğrenilemeyen bir kişi gözaltına alındı.

Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.