Gaziantep'te "topraktan sofraya" projesi

Gaziantep'te "topraktan sofraya" projesi
Gaziantep Büyükşehir Belediyesince üreticilere tohum ve fide dağıtımı yapılacak, üretim aşamaları takip edilecek

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesince nohut, Antep fıstığı, mercimek, dolmalık ve kırmızı biber üretiminde verimi artırmak için "Topraktan Sofraya" projesi hazırlandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep'in gastronomi dalında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağına" girmesinin ardından, yöresel ürünlerin yetiştirildiği ilçelerdeki tarımsal ürünlerden alınan verimin artırılması için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, "Topraktan Sofraya Projesi" ile çiftçilere destek verecek.

Proje kapsamında Yavuzeli ve Araban'da nohut, Karkamış, Nizip, Şehitkamil, Araban ve Yavuzeli ilçelerinde Antep fıstığı, Şahinbey, Oğuzeli ve Nizip ilçelerinde mercimek, İslahiye'de kırmızı biber, Şahinbey ve Oğuzeli ilçelerinde ise dolmalık biber üretimi yapan çiftçiler, tohum ve fide temini aşamasında desteklenecek, üretimin her safhasında da takip edilecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, proje çerçevesinde, söz konusu bölgelerde yetişecek ürünlerin, tohum ve fide temini ile üretimin her safhasında yer alarak destekleneceğini belirtti.

Üretimi geliştirmek istediklerini bildiren Şahin, "Gastronomi kenti olmamızın doğasına uygun olarak geliştirdiğimiz bu proje kapsamında hangi bölgede hangi ürün daha verimli yetişiyorsa onun en iyi tohumluğu ve fidesi dağıtılacak. Üründen en yüksek verimin alınması için üretimin her aşamasını da takip edeceğiz" ifadesini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz da geçen yıl İslahiye'de biber fideleri dağıtıldığını anımsatarak, üreticinin bu uygulamadan memnun kaldığını vurguladı.

Bazı üreticilerin dekar başına 1,5 ton ürün aldığını, dağıttıkları fidelerden ise 3 tona yakın rekolte elde edildiğini belirten Yılmaz, yeni projeyle üreticiyi bilinçlendirmeyi, yerel ürünleri çeşitlendirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.