Geçici koruma sağlanan yabancıların Türkiye'de çalışması

Geçici koruma sağlanan yabancıların Türkiye'de çalışması
"IMPR Humanitarian" insani yardım kuruluşu, yarın geçici koruma sağlanan yabancıların Türkiye'de çalışma haklarıyla ilgili bir konferans düzenleyecek- IMPR Humanitarian Başkanı Doç. Dr. Ayhan:- "Bölge ülkeleri mülteci sorunuyla mücadele ederken, tereddütl

ANKARA (AA) - "IMPR Humanitarian" insani yardım kuruluşu, geçici koruma sağlanan yabancıların Türkiye'de çalışma haklarıyla ilgili bir konferans düzenleyecek.

IMPR Humanitarian Başkanı Doç. Dr. Veysel Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Uluslararası kamuoyuna baktığımızda bu konuda inisiyatif geliştirmiş, çaba göstermiş kimse yokken Türkiye geçici koruma sağlanan yabancılara kendi vatandaşları gibi sağlık, eğitim hizmeti sunuyor. Türkiye, şimdi de çalışma haklarından yararlanması için tarihi bir adım attı." dedi.

Ayhan, IMPR Humanitarian olarak geçici koruma altındaki yabancıların hem yasal çalışma hakları konusunda farkındalık çalışması yaptıklarını hem de ülkenin farklı yerlerinde açtıkları merkezlerde çalışma izni başvuru süreçleriyle ilgili ücretsiz danışma hizmeti verdiklerini anlattı.

Türkiye'nin insani bir sorumluluğu yerine getirdiğini vurgulayan Ayhan, "Bölge ülkeleri mülteci sorunuyla mücadele ederken, tereddütle yaklaşırken, Türkiye tereddüt etmeden, sığınmacıları kendi toplumu ve ekonomisi içinde bir güç olarak görüyor. Onları evlerinde hissettirmek için çalışma hakkı tanıyor." diye konuştu.

Geçici koruma altındaki yabancıların yasal çalışma haklarına yönelik hazırlanan düzenleme, 15 Ocak 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (UNHCR) desteğiyle geçici koruma sağlanan yabancıların Türkiye’de çalışma izinleri ve koşullarının yasal çerçevesi ve uygulama süreçlerinin tartışılacağı konferans, yarın 10.00- 15.30 saatlerinde Rixos Grand Hotel Ankara’da düzenlenecek.

Konferansa yabancı misyon temsilcileri, siyaset ve iş dünyasından birçok önde gelen ismin katılması bekleniyor.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.