Geleceğin ayakkabı ustaları MEVKA desteği ile yetişecek

Geleceğin ayakkabı ustaları MEVKA desteği ile yetişecek
Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi önceliği kapsamında başvurusu yapılan ve destek almaya hak kazanan Ayakkabı Kalite Kontrol Elemanı Mesleki Eğitim Projesi’nin sözleşmesi imzalandı.

Karatay AYKENT Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Mevlana Kalkınma Ajansı 2020 Yılı Mali Destek Programı İmalat Sanayiinde Nitelikli İnsan Kaynağının Yetiştirilmesi için Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi önceliği kapsamında başvurusu yapılan ve destek almaya hak kazanan Ayakkabı Kalite Kontrol Elemanı Mesleki Eğitim Projesi’nin sözleşmesi Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı ve Karatay AYKENT Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsa Sade tarafından imzalandı. Karatay Aykent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören öğrencilere Kalite Kontrol, ISO 450001 İş Sağlığı ve Güvenliği ve KOSGEB Destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin verilmesinin ve okul bünyesinde kurulması planlanan fiziksel ve kimyasal ayakkabı test laboratuvarı için makine ve ekipman alımının hedeflendiği projeye Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından 653 Bin TL kaynak aktarılacak. Bostancı, Özellikle son 7 yılda olağanüstü bir performans göstererek ihracatını yüzde830 oranında artıran Konya Ayakkabı Sektörünün bu alandaki başarılarının daha da artırılması projenin temel amaçlarından birisidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.