Genç Yeryüzü Doktorları Konya'da Gazze için sessiz yürüyüş yaptı

Genç Yeryüzü Doktorları Konya'da Gazze için sessiz yürüyüş yaptı
Yeryüzü Doktorları'nın gönüllü üniversite öğrencilerinden oluşan Genç Yeryüzü Doktorları toplulukları Konya'nın da olduğu 17 ilde Gazze için sessiz yürüyüş yaptı.

Genç Yeryüzü Doktorları toplulukları Konya'nın da olduğu 17 ilde Gazze için sessiz yürüyüş etkiliği düzenledi.

AA'dan alınan habere göre; Yeryüzü Doktorları'nın gönüllü üniversite öğrencilerinden oluşan Genç Yeryüzü Doktorları toplulukları, Gazze'deki insani krize dikkati çekmek için 17 ilde, "Gazze için Ses Ver" başlığıyla sessiz yürüyüş düzenledi.

aa-20240222-33778890-33778887-genc-yeryuzu-doktorlari-gazze-icin-sessiz-yuruyus-yapti.jpg

Dernekten yapılan açıklamaya göre, dernek, 7 Ekim'den beri artarak devam eden insani krizde ilk gününden beri çalışmalarını sürdürürken, Genç Yeryüzü Doktorları da bu zamana kadar gerçekleştirdikleri sempozyum ve fotoğraf sergileriyle Gazze'nin durumuna dikkati çekti.

Kermeslerle yardım çalışmalarında bulunan gençler, sağlık kurumlarına ve çalışanlarına yönelik devam eden saldırılar için son olarak "Gazze İçin Ses Ver" etkinliği düzenleyerek tepkilerini dile getirdi.

aa-20240222-33778890-33778886-genc-yeryuzu-doktorlari-gazze-icin-sessiz-yuruyus-yapti.jpg

Sağlık sisteminin çöktüğü Gazze'nin sesini duyurmak için bir araya gelen 23 farklı üniversitedeki Genç Yeryüzü Doktorları gönüllüleri, Ankara, İstanbul, Konya, Niğde, Kars, Düzce, Erzincan, Hatay, Rize, Kocaeli, Edirne, Sivas, Diyarbakır, Gaziantep, Balıkesir, Aksaray ve Manisa'da üniversite kampüsleri ve şehir meydanlarında buluştu.

Üniversitelerin tıp, diş, eczacılık ve sağlık bilimleri fakültelerinde öğrenci olan dernek üyeleri gerçekleştirdikleri sessiz yürüyüşte, saldırıda hayatı kaybeden meslektaşlarının isimlerinin yazdığı yaka kartları taktı ve dövizler taşıdı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.