Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mutlu:

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mutlu:
"Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde yapılması hedeflenen 100 milyon liralık yeni kuyu projesinin ihale aşamasına gelindi"- "Yaklaşık 900 metre derinliğinde 3,5 kilometre galeri alanı bulunacak yeni kuyu projesinin devreye girmesiyle kö

ZONGULDAK (AA) - Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde yapılması hedeflenen 100 milyon liralık yeni kuyu projesinin ihale aşamasına geldiğini bildirdi.

Mutlu, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğünde çalışan işçileri ziyaretinde yaptığı konuşmada, kurum tarafından Kandilli beldesine yapılması hedeflenen yeni kuyu projesinin Türkiye için son derece önemli olduğunu söyledi.

Kandilli'de uzun yıllardır ikinci bir kuyunun eksikliğini dile getirdiklerini ifade eden Mutlu, şöyle konuştu:

"Bunun hayata geçirilebilmesi için elimizden gelen mücadeleyi de verdik. Dosyası tamamlandı ve altyapısı hazırlandı. İhaleye çıkacak duruma getirildi. Büyük bir projedir. İnşallah bu yıl içerisinde de ihaleye çıkılacak. Armutçuk, Zonguldak ve ülkemiz için son derece önemli bir olaydır. Yaklaşık 900 metre derinliğinde 3,5 kilometre galeri alanı bulunacak yeni kuyu projesinin devreye girmesiyle kömür rezervleri kısa sürede ülke ekonomisine kazandırılacak. Proje, sosyal tesisleriyle birlikte toplam 100 milyon liralık bir projedir. TTK Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüştük ve bize ihale için son noktaya gelindiği söylendi."

TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğüne bağlı ocaklarda yarı mekanize kazı çalışmalarının yapılması için gerekli altyapı çalışmalarına başlandığını belirten Mutlu, "Müessese müdürlüğünün talebi doğrultusunda genel müdürlük ihale sürecini başlattı. Böylelikle yıllardır kazma kürekle çıkarılan kömür artık yarı mekanize kazı sistemiyle daha modern imkanlar kullanılarak ülke ekonomisine kazandırılacak. Bu hem işçi sağlığı hem de iş güvenliği açısından son derece önemli bir gelişmedir" diye konuştu.

Kurumda çalışan işçi sayısının 9 binin altına düştüğünü öne süren Mutlu, işçi açıklarının bir an önce giderilmesi gerektiğini belirtti.

Mutlu ve beraberindekiler, daha sonra işçilerin sorunlarını dinledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.