Gezici Araştırma Şirketi'nin Konya Ereğli anketi

Gezici Araştırma Şirketi'nin Konya Ereğli anketi
Gezici Araştırma Şirketi, 31 Mart Seçimleriyle ilgili Konya Ereğli'de 4 bin 268 katılımcı üzerinden yaptığı anketin sonuçlarını yayınladı.

Gezici Araştırma Şirketi tarafından, Konya Ereğli genelinde sosyal, ekonomik, politik ve kültürel konular ile ilgili seçmenin algısını belirlemek üzere 23-24 Mart 2024 tarihlerinde araştırma yapıldı.

Araştırmanın örneklemi TÜIK 2019 Yerel Seçim Sonuçları dikkate alınarak ve 2023 Mayıs Milletvekili Seçim sonuçları dikkate alınarak Konya Ereğli genelini temsil edecek nitelikte oluşturarak düzenlendi.

Araştırma 18 yas ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden, yaklaşık yarısı kadın olmak üzere toplam 4 bin 268 katılımcı üzerinden yürütüldü. Yapılan çalışmada tüm veriler hanelere gidilip yüz yüze görüşme metodu ile toplandı.

Örneklemin seçilmesinde, kota yöntemi kullanılıp, görüşülecek katılımcıların belirlenmesinde ise cinsiyet ve yaş kotası uygulandı..

eregli-anket-sonucu-gezici-arastirma.jpg

ANKET SONUÇLARI

Anket sonucuna göre birinci çıkan aday % 53.1, ikinci çıkan aday, %34.2, üçüncü çıkan aday % 5.8, dördüncü çıkan aday % 3.9, beşinci çıkan aday % 2.3 ve diğer % 0.7 oy alıyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.