Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Gizli hazine

Gizli hazine

Şeb-i Arus haftasının son günündeyiz. Konya bakan düzeyinde ağırlamalar yapacak. Maalesef bu dönem yabancıların şenliğine dönen bir Şeb-i Arus yaşadık. Daha önceleri özellikle 7-17 Aralık’ta Denizli merkezli bir dernekten gelerek alanda İncil dağıtanları görürdük. Onların neden özellikle bu programı takip ettiğini daha iyi anladık. Her milletten insan gelip kendi fikriyatına uygun asimileler yapma derdine düşmüş.

Bizler ise turist geldi diye sevinen tarafta olmayı seçiyoruz sadece.

Konya’dayız. Çeşmenin başındayız. Ama suyu yeterince değerlendiremiyoruz. Elimizde bir membaa var lakin nasıl değerlendireceğimiz hususunda afallayıp duruyoruz.

O değeri bilmediğimiz için kısa süre içinde elimizden kayıp gidecek emin olun.

Öyle diğer şehirlerde yapılan çakma programlardan falan bahsetmiyorum. Mesele başka.

Söylenecek çok şey var ya bu konuda…

Şu güzel günün hatırına mana âleminden dinleyelim.

Ve biz Hazreti Pîr’in o derin cümlelerine kulak verelim.

‘Bütün dünyayı ağzına kadar ilimle güzellikle dolu bir testi bil.

Ümitsizlik diyarına gitme ümitler var. Karanlığa varma güneşler var. Gönül seni gönül ehlinin diyarına; ten, seni su ve çamur hapsine çeker. Agâh ol mana âleminden gönül gıdanı al. O âlemle gönlünü gıdalandır. Yürü ikbali bir İkbal sahibinden öğren.

Yaratıcı gizli bir hazineydi. Pek dolu olduğundan yarıldı, kendisini izhar etti. Toprağı göklerden daha parlak bir hale getirdi. Gizli bir hazine iken coştu; toprağı atlas giyen bir sultan haline soktu.

Fikir kanadı çamurlara bulanmış tır, ağırdır. Sen toprak yemeye alışmışsın; onun için toprak sana can gibi geliyor. Ekmek et gibi gıdalar topraktır. Bunları daha az ye de toprak gibi yeryüzünde kalma. Acıkınca kızgın, geçimsiz aslı kötü bir köpek oluyorsun. Karnın doyunca murdarlaşıyor, ayaküstünde duran ve hiçbir şeyden haberi olmayan bir duvar kesiliyorsun.’

Bazen çok şey söylemek istiyor insan. Ama ancak susuyor. Suskunluğu konuşuyor belki de…

LİG TARİHİNE GEÇECEK 7. TAKIM

Hafta boyunca Konyaspor cephesinden taraftar maça davet edildi. Yönetim akıllıca ve yerinde bir tavır sergiliyor bu konuda. Öncelikle şehri lig tarihine geçen 7. takım olmaya inandırmak istiyor. Bursa gibi Başakşehir gibi yeni bir sayfa açılabileceğinin farkına varalım istiyor.

Bu yüzden Antalya maçı inanılmaz derecede önemli hale geldi. İnişli çıkışlı bir grafik sergilememek ve duraklama devrini tekrar yaşamamak adına bu maçı almak lazım.

30 bin taraftar hedefi konuldu. Gerçek olacağına inanıyoruz. Sosyal medyadan bilet hediye edenler depozito şişe ile verilen ücretsiz bilet…

Maç için uygun olmayan tek şey havanın soğuk olması. O da Konyaspor için değer. Biz de yarın tribünde olacağız inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR