Göçmen kaçakçılığına yönelik operasyon

Göçmen kaçakçılığına yönelik operasyon
İzmir merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 23 kişi adliyeye sevk edildi

İZMİR (AA) - İzmir merkezli 6 ilde göçmen kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 23 kişi adliyeye sevk edildi.
Yabancı uyruklu kişilerin örgütlü şekilde yurt dışına çıkarıldıkları iddiasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında İzmir, İstanbul, Samsun, Aksaray, Yalova ve Şanlıurfa'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan Türk vatandaşları A.Z, A.B, S.K, Irak vatandaşları N.A.S.S, W.H.H.H, A.S.M.A.Z, A.F.H.A.Z, I.F.H.A.Z, O.A.A.A ile Suriye vatandaşları Y.S, A.A, K.H, F.A, A.A, M.A, N.A, A.A, A.E.A, A.A, İ.A'nın sorguları tamamlandı.
Zanlıların ifadeleri doğrultusunda Türk vatandaşları E.K, İ.T, F.O ile Suriye vatandaşı M.A.Y de gözaltına alındı. Şüphelilerden K.H savcılık talimatıyla emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 23 zanlı ise "örgütlü olarak göçmen kaçakçılığına aracılık etmek" suçundan İzmir Adliyesine sevk edildi.
- Şifreli ajanda ele geçirildi
Bu arada, 6 ilde düzenlenen operasyonda 12 ikamet ve 3 işyerinde yapılan aramalarda ise 20 bin 298 lira, 34 bin 443 dolar, 7 bin 550 avro, 36 bin 150 Suriye lirası, 576 bin 750 Irak dinarı ile 26 cep telefonu, 30 sim kart, 4 dizüstü bilgisayar, 3 harici bellek, 2 para sayma makinesi, 1 hard disk, 2 ruhsatsız tabanca, 97 mermi, bir ruhsatsız pompalı tüfek, tüfeğe ait 4 dolu fişek, bir görüntü kayıt cihazı, içerisinde göçmenlerin para hesaplarının tutulduğu ve Arapça şifrelerin yazılı bulunduğu ajanda ve çok sayıda belge ele geçirildi.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekiplerince 3 gün önce düzenlenen operasyonlarda 23 kişi gözaltına alınmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.