Görme engelliler Aladağ’da kızak keyfi yaptı

Görme engelliler Aladağ’da kızak keyfi yaptı
Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi Derbent Aladağ’da Kızakla Kayma Programı düzenledi.

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi tarafından görme engelli bireylerin sosyalleşmesini sağlamak amacıyla Derbent Aladağ’da Kızakla Kayma Programı gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan görme engelliler, hem karın hem de kızaklarla kaymanın keyfini doyasıya çıkardı.

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Derbent Belediyesi desteğiyle görme engelli bireylere yönelik Derbent Aladağ’da Kızakla Kayma Programı düzenledi.

gorme-7.jpg

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, ikincisini düzenledikleri etkinliğe; Akşehir, Ilgın ve Konya merkezden görme engelli bireylerin katıldığını söyledi. Özağan, “Görme engelli bireyler olarak bazı alanlarda olduğumuz zaman toplumdan ön yargılı bir tavır görüyoruz. Görme engelliler kızakla kayabilir mi, düşer mi, herhangi bir kazaya neden olur mu diye düşünülüyor. Ama bizim şu anda kaydığımızı görenlerin şaşkınlıkla bizleri seyrettiğini hissediyoruz. Görme engelliler sadece görmediğinden dolayı bazı sıkıntılar yaşar, onun dışında normal kişilerin yaptığı her şeyi yapabilir. Derneğimiz her amaçla bu tür faaliyetlere önem veriyor. Bize destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Derbent Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

gorme-9.jpg

Karda kızakla kayarak gönüllerince eğlenen görme engelliler de çok güzel ve keyifli bir gün geçirdiklerini söyleyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

gorme-10.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.