Görme engellilere özel satranç turnuvası

Görme engellilere özel satranç turnuvası
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğünün, Bahçelievler Belediyesi ile görme engelli amatör satranç oyuncuları için düzenlediği turnuva bugün, yarın ve 5 Ocak'ta yapılacak

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü, Bahçelievler Belediyesi ile "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Görme Engelli Amatör Oyuncular Satranç Turnuvası" düzenliyor.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, engelli bireylerin sosyal yönlerinin güçlenmesine destek olmak ve toplum tarafından engelli bireylerin daha iyi anlaşılmasına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen turnuvada, Türkiye Satranç Federasyonu hakemleri görev alacak. 14 yaş ve üzeri satranç oyuncularının yer alabileceği turnuvaya, yüzde 40 ve üzeri engele sahip, amatör satranç oyuncuları olan görme engelli bireyler katılabilecek.

İsviçre sistemi ile 45 dakika + 30 saniye/hamle eklemeli zaman temposunda gerçekleştirilecek turnuva, Bahçelievler Belediyesi Siyavuşpaşa Spor Kompleksi'nde bugün, yarın ve 5 Ocak'ta 10.00-15.00 saatlerinde 6 turda yapılacak.

Turnuvanın ödül töreni, 12 Ocak'ta Bahçelievler Belediyesi Nurettin Topçu Kültür Merkezi'nde düzenlenecek. Final sıralamasına göre birinciye cep telefonu, ikinciye diz üstü bilgisayar, üçüncüye tablet bilgisayar, dördüncüye ses kayıt cihazı verilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.