Görme engellilerin balık tutma keyfi

Görme engellilerin balık tutma keyfi
Beşiktaş Belediyesi ile Altı Nokta Körler Vakfı'nın düzenlediği "5. Özgürlüğe Olta Atıyoruz" etkinliği kapsamında görme engelli vatandaşlar balık tuttu

İSTANBUL (AA) - Görme engelliler, Beşiktaş Belediyesi ile Altı Nokta Körler Vakfı'nın düzenlediği "5. Özgürlüğe Olta Atıyoruz" etkinliği kapsamında balık tutma keyfi yaşadı.

Arnavutköy sahilinde düzenlenen programa, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Altı Nokta Körler Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Murat Demirok ve vakıf üyesi görme engelliler katıldı.

İlk kez balık tutan vatandaşlara belediye görevlileri yardımcı oldu.

Hazinedar, etkinliğe ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının görme engellilerin yaşama tutunmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Arnavutköy'ün boğazın en güzel balık tutulan noktalarından biri olduğu belirten Hazinedar, "Burada engelli vatandaşlarımızla balık tutacağız." dedi.

Altı Nokta Körler Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Murat Demirok da görme engellilerin yaptıkları birçok işte başarılı olduğunu, balık tutma etkinliğini temsili olarak gerçekleştirdiklerini aktardı.

Engellilerin önündeki engelleri kaldırmaya çalıştıklarını dile getiren Demirok, "Bu konuda önemli kararlar aldık. Burada da görme engellilere balık tutmak değil amacımız. Onlara balık tutmayı öğretmek, hayatın içinde olmayı öğretmektir." ifadelerini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.