Göz gribine dikkat edin!

Göz gribine dikkat edin!
Göz Hastalıkları Uzmanları, "Havuz ve denize girerken lenslerinin kesinlikle çıkarılması gerekir. Lens kullanan hastalar gözlerinde kızarıklık, yanma ve batma şeklinde şikayetler hissettiklerinde hemen lensleri çıkarıp göz doktoruna başvurmalıdırlar" dedi

Uzmanlar göz gribi konusunda uyarıda bulunaraka, göz gribi hastalığının bulaşıcı özelliğine dikkat etmeli ve bulaşmasını önlemek için ortak gözlük, havlu, yastık, makyaj malzemesi kullanımından kaçınmaları gerektiğini söyledi.

Lens kullanan hastaların, enfeksiyonlara karşı hem daha kırılgan olduğunu hem de hastalığın daha ağır seyredebildiğini belirten Uzmanlar, "Havuz ve denize girerken lenslerinin kesinlikle çıkarılması gerekir. Lens kullanan hastalar gözlerinde kızarıklık, yanma ve batma şeklinde şikayetler hissettiklerinde hemen lensleri çıkarıp göz doktoruna başvurmalıdırlar" dedi.


Hastalığın, çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonu, grip benzeri bulgularla başlayabildiğini anlatan Göz Uzmanları, "Çoğu zaman, tek taraflı adım atar ve 2 hafta sonra öteki göze geçebilir. Şikayetler sulanma, batma ve ağrı şeklinde olur" diye konuştular.

Göz gribinde tabip kontrolünde kullanılacak ilaçlarla 2 hafta içinde iyileşme görüleceğini ifade eden Uzmanlar şunları kaydetti:
"Gözün ön tarafındaki kornea dediğimiz camsı kısımda tutulma olursa iyileşme süresi uzaya bilir. Adenoviral konjonktivit tedavisinde fakatç, enfeksiyonun başka kişilere bulaşmasını önlemek ve kişisel hijyene dikkat etmektir.

Gözler kaşınmamalı; havlu, yastık ve gözlük benzer biçimde eşyaların kullanımına dikkat edilmeli. Hastanın eşyaları ayrılmalıdır. Ortamdaki öteki kişilerle yakın temastan kaçınılmalı.

Özellikle ufak çocuk ve kronik hastalığı olan yaşlı hastalardan mümkün olduğunca uzak durulması gerekir. Soğuk kompresyon, belirtileri azaltarak hastayı rahatlatabilir ve gelişebilecek bakteriyel konjonktivitlerin önlenmesi gerekebilir." 

Göz Nezlesi Nedir ve Yedavi Yolları Nelerdir ?

Göz nezlesi, beraberinde göz kızarıklarına, kaşıntıları, yanmalarına ve batmalara özellikle göz kapaklarının şişmesine neden olur. Göz nezlesinin bir çok farklı nedeni olabilir.

Bakteriyel, alerjik veya viral bir durum sonucunda göz nezlesi olma ihtimali oldukça yüksek. Bu gibi durumlarda mutlaka doktorunuza başvurmanız ve muayene olmanız gerekmektedir ve doktorunuzun teşhisine göre size özel tedavi şekli uygulayacaktır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.