GRAFİKLİ - Terör, Şırnak'ta 50 bin kişiyi evinden etti

GRAFİKLİ - Terör, Şırnak'ta 50 bin kişiyi evinden etti
Şırnak'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından terör örgütü PKK mensuplarına yönelik TSK ve emniyet unsurlarınca başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor- 6 mahallede 500'ü aşkın çukur kazılan, barikat kurulan, patlayıcı

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta yaşamı hiçe sayan saldırılarda bulunan PKK'lı teröristler, 50 bini aşkın kişiyi evinden etti.

Kentte teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 14 Mart gecesi saat 23.00'ten itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.

Operasyonlar, teröristlerin çukur kazdığı, barikat kurduğu ve patlayıcı tuzakladığı Dicle, Cumhuriyet, Yeni, İsmet Paşa, Yeşilyurt ve Bahçelievler mahallelerinde yoğunlaştı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, ilde dağ kadrosundan gelenler ile 500'ün üzerinde PKK'lı terörist bulunduğu tahmin edilirken, söz konusu mahallelerde 500'ü aşkın barikat ve çukur olduğu belirlendi.

Güvenlik güçlerince operasyon bölgesinde teröristlere zaman zaman "teslim ol" çağrısı yapılıyor.

- Vatandaşlar evlerini terk etti

Kazılan çukurlar, kurulan barikatlar, cadde ve sokaklara yerleştirilen el yapımı patlayıcıların vatandaşlarda tedirginliğe yol açtığı kentte, teröristlerin saldırılarından endişe duyan binlerce kişi evlerini terk etti.

Teröristlerin engellemelerine rağmen evlerinden ayrılan aileler, çevre il ve ilçelerde kiraladıkları evler ile yakınlarının yanına yerleşti. Özellikle teröristler tarafından "canlı kalkan" olarak kullanılma korkusu yaşayan vatandaşlar, evlerinden çıkarabildikleri bazı eşyaları da araçlara yükleyip şehirden ayrıldı.

Girişlere izin verilmeyen 63 bin nüfuslu şehirde 50 bini aşkın kişinin evlerini terk ettiği belirlenirken, vatandaşların, kentin çıkışında oluşturulan güvenlik noktalarındaki kontrolün ardından ilden ayrılması sağlanıyor.

- Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci

Operasyona adı verilen Üsteğmen Mehmet Çifci, İdil ilçesinde devam eden operasyonda 4 Mart'taTurgut Özal Mahallesi'nde teröristler tarafından kullanılan Bener Cordan İlkokulundan keskin nişancının açtığı ateşle yaralanan Uzman Çavuş Musa Yılmaz'ı kurtarmaya çalışırken yaralanmıştı.

Çifci'yi olay yerinde Uzman Çavuş Yılmaz'ın üzerine kapanmış halde ağır yaralı bulan silah arkadaşları, hastanede şehit olan üsteğmenin operasyon süresince ön saflarda ilerlediğini, komutasındaki tüm askerler operasyon bölgesinden çıkana kadar da çatışma alanından ayrılmadığını anlatmışlardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.