GTB Başkanı Tiryakioğlu:

GTB Başkanı Tiryakioğlu:
"Ülkemizde gelişmeye başlayan lisanslı depoculuğu özellikle Antep fıstığı ve hububatta en kısa süre içerisinde sektöre kazandırmak istiyoruz"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Türkiye'de gelişmeye başlayan lisanslı depoculuğu Antep fıstığı ve hububatta en kısa sürede sektöre kazandırmak istediklerini belirtti.

Tiryakioğlu, yazılı açıklamasında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in Türkiye’de lisanslı depoculuğun gelişmesine yönelik yaptığı açıklamalarının sektör için bir devrim niteliği taşıdığını vurguladı.

Açıklamayla, yıllardır çeşitli nedenlerle istenilen seviyede uygulanamayan lisanslı depoculuğun canlandırılması için kararlılık ortaya konulduğunu kaydeden Tiryakioğlu, "Dünya tarımsal ürün pazarlamasında önemli bir argüman olarak kendini gösteren bu sistem, bugün dünyanın birçok tarım ülkesinde başarıyla uygulanmakta. Ülkemizde gelişmeye başlayan lisanslı depoculuğu özellikle Antep fıstığı ve hububatta en kısa süre içerisinde sektöre kazandırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yürüttükleri hububat emtia merkezi hakkında da bilgi veren Tiryakioğlu, lisanslı depolarla bölge tarımına çağ atlatmak istediklerini belirtti.

Ekonomide küresel ölçekte bir daralma olduğuna dikkati çeken Tiryakoğlu, şunları kaydetti:

"Yaptığımız işi sürekli geliştirmemiz ve hep bir adım daha ileri taşımamız gerekiyor. Bu nedenle yeni buğday pazarının projesini oluştururken sektör temsilcilerimizle burasını nasıl bir çekim merkezi haline dönüştürebiliriz diyerek sürekli istişarelerde bulunduk. Gaziantep, makarna, un ve bulgur gibi birçok tarıma dayalı sektörde üretim merkezi durumunda, fakat bu ürünlerin ham maddesinin korunması ve tedariki noktasında lisanslı depoculuğun eksikliğini hissetmekteyiz. İşte bu nedenle yeni kurulacak emtia merkezimizde lisanslı depolar oluşturarak gerek çiftçimize gerekse de tüccarımıza en iyi hizmeti vermek istiyoruz."

Tiryakioğlu, emtia merkezinde kurulacak lisanslı depolarda ürünlerin AB standartlarına göre tahlil edilerek stoklanacağını ve kalitesinin korunacağını ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.