Sadık Büyüksakarya

Sadık Büyüksakarya

İl Başkanlığı OUT

İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde seçilen başkan Özgür Çelik ve yönetimin görevden uzaklaştırılmalarına, İl Başkanlığı'na geçici yönetim kurulu atanmasına karar verdi.

Mahkeme, Gürsel Tekin, Zeki Şen, Hasan Babacan, Müjdat Gürbüz ve Erkan Narsap'tan oluşan geçici kurulun tedbiren Cumhuriyet halk Partisi İstanbul İl Başkanı, İl Yönetim Kurulu ve İl Disiplin Kurulu yetkilerini kullanmak üzere görevlendirilmelerine hükmetti.

SEÇİME HİLE KARIŞTIRILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile görevden uzaklaştırılan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve eski Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın da aralarında bulunduğu 10 şüpheli hakkında Siyasi Partiler Kanunu'nun "oylamaya hile karıştırılması" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, savcılığa yapılan ihbar üzerine CHP İstanbul İl Kongresi hakkında soruşturma yürütüldüğü ve 10 şüpheli hakkında 2820 Sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nun 112. Maddesi'nde belirtilen "oylamaya hile karıştırılması" suçundan hazırlanan iddianamenin 72. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildiği ve dava açıldığı belirtildi.

MÜJDAT GÜRBÜZ NE DEDİ?

Gürbüz, "CHP'nin sağlıklı sıhhatli, huzurlu limana ulaşması Türkiye'nin faydasınadır, her şey CHP için. Mahkeme kararı ve tebliğ edilen görev geçiş dönemi. CHP için hayırlı olsun." dedi.

"BİAT EDEN VE KİŞİYE SADAKAT KÜLTÜRÜ GERÇEK CHP'DE YOKTUR"

Yıllardır CHP'ye hizmet verdiğini dile getiren Gürbüz, "Sandalyeye ayaklarım değmez iken CHP ilçesindeydim, atalarımızdan partiliyiz, 3 dönem gençlik kolları başkanı, 3 dönem ilçe yöneticiliği, 2009 belediye başkan aday adayı, 2010 ,2011 ilçe başkanı, görevlerinde bulundum emek liyakatımız yeterlidir. Biat eden ve kişiye sadakat kültürü gerçek CHP'de yoktur nokta." diyerek partiyi Ekrem İmamoğlu'nun yolsuzluk çetesine teslim edenlere sert tepki gösterdi.

ÖZEL KANADINDAN LİNÇ KAMPANYASI

Müjdat Gürbüz'ün İstanbul İl Başkanlığı görevi henüz yeni açıklanmışken CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in başta yandaş medya olmak üzere trol ekibi harekete geçti.

Gürbüz'ün 5 saniyelik görüntüsünü kullanarak algı operasyonuna kalkışan CHP medyası ve troller, "Kayyum atanan Müjdat Gürbüz, Gaziosmanpaşa Belediyesi'ne meclis oylamasıyla seçilen AKP'liyi tebrik etmiş!" paylaşımları yaptı.

"AKIL TUTULMASI"

Gaziosmanpaşa Belediyesi'ne başkanvekili olarak seçilen AK Partili Eray Karadeniz ile yolda karşılaştığını ve "Hayırlı olsun" kardeşim dediğini aktaran Gürbüz, "5 saniyelik videoyu alıp, 'Kayyum atanan isim işte bu' diyerek linç ediyor partililerimiz. Bizim CHP'liliğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Babam 7 partili seçimde Belediye Başkanı seçildi. Ben CHP'de büyüdüm. Eray Karadeniz 55 senelik kapı komşumdur. Birçok partide arkadaşım vardır. Gerek MHP gerek İYİ Parti gerek Zafer Partisi gerek AKP. Ben vatandaşa hizmet eden herkese saygılıyımdır. Eğer bir suçum varsa bu parti köşe başı partisi değildir. Disipline sevk etseydi madem bu 5 saniyelik video suçsa. Çağdaş ve ilerici bir parti için bu yaşananlar bir akıl tutulmasıdır" ifadelerini kullandı.

"YENİ YÖNETİM GERÇEK CHP'LİLERDİR"

Yeni yönetim ile ilgili de konuşan Gürbüz "Buradan şunu da belirtmeliyim ki İstanbul İl Başkanlığı'nda görevlendirilen 5 isim de CHP için büyük emek vermiş, gerçek CHP'lilerdir" dedi.

Malumun ilanını çarpıcı bir yalanmışçasına satmaya çalışanların zihin boşluğu uzunca bir süre doldurulamayacak sanırım.

Bay Kemal’in ahını almış olmalılar ki o günden bugüne pek de yüzleri gülmedi.

Sayın Kılıçdaroğlu gün sayıyor belli.

Bir an evvel CHP Genel Merkezi’nin yolunu tutup ‘BUR DA YIM’ deyip yumrukladığı masasına kurulmak istiyor.

Öyle zannediyorum ofisten yürümüyor bu işler.

Pek tadı tuzu olmuyor yani.

Sağlık olsun.

Bakıp göreceğiz.

Selâmetle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Büyüksakarya Arşivi

Ulusal medyayla tanışma vakti!

03 Kasım 2025 Pazartesi 15:57

CHP’de ‘Mutlak’ bölünme!

27 Ekim 2025 Pazartesi 13:54

Sözle gelen çapsızın akıbeti

23 Ekim 2025 Perşembe 13:00

Sarsıntı hız kazandı

20 Ekim 2025 Pazartesi 00:01

Savruk düşünüyoruz

09 Ekim 2025 Perşembe 17:10

Zihinsel ruminasyon

06 Ekim 2025 Pazartesi 11:57

Hafriyat vurgunu!

02 Ekim 2025 Perşembe 11:59

Çöpe attı

29 Eylül 2025 Pazartesi 10:59

Şimşek çarptı pavyona düştü

25 Eylül 2025 Perşembe 12:03

Olağan ve üstü tavırlar

22 Eylül 2025 Pazartesi 00:01