Gülen için kırmızı bülten iddiası

Gülen için kırmızı bülten iddiası
Paralel yapıya yönelik bugün yapılan operasyonun ardından Fethullah Gülen için flaş bir iddia ortaya atıldı.

Pensilvanya’da yaşayan Fethullah Gülen’in bugün başlatılan soruşturmada şüpheliler arasında yer aldığı iddia edildi.

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada 31 şüpheli hakkında işlem yapıldığı bildirilmiş Gülen ismine ise değinilmemişti. Ancak DHA'nın haberine göre Gülen hakkında arama ve gözaltı kararı olmadığından isminin açıklanmadığı öğrenildi. Soruşturmada şüpheli olarak yer alan Fethullah Gülen hakkında yurt dışında yaşadığı için arama ve gözaltı kararı çıkartılmadığı ifade edildi.

  “GÜLEN HAKKINDA KIRMIZI BÜLTEN İSTENİLECEK”

  Savcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, soruşturmanın ilerleyen süreçlerinde Gülen hakkında da toplanan delillerin Adalet Bakanlığı’na iletileceği ve İnterpol’den kırmızı bülten çıkarılmasının talep edilecek.

BAŞSAVCI VEKİLİNDEN AÇIKLAMA

Türkiye pazar sabahına operasyonla uyandı. Paralel yapı operasyonu için düğmeye basıldı ve sabah saatlerinde İstanbul merkezli 13 ilde eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Birçok isim de gözaltına alındı.

Operasyonun başında ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı var. Adliye muhabirleri Kapıcı'ya ulaştı. Gözaltına alınacaklar arasında Fethullah Gülen'in de bulunup bulunmadığını sordular.

UCU AÇIK CEVAP

Başsavcı vekili Orhan Kapıcı, şimdilik 31 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini söyledi. Fethullah Gülen hakkında gözaltı kararı bulunup bulunmadığına dair sorulara ise "Şimdilik bir şey diyemem." yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.